Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Sparta zakončila základní část porážkou, o výhře Mladé Boleslavi rozhodl dvěma góly Cienciala

Už jistý vítěz Prezidentského poháru Sparta se rozloučila se základní částí porážkou. Pražané v závěrečném 52. kole podlehli doma Mladé Boleslavi 2:3. Vyrovnané utkání rozhodl v 53. minutě v přesilovce svým druhým gólem večera David Cienciala. Sparta nevyužila šanci překonat bodový klubový rekord, Středočeši bodovali proti vítězi základní části ve všech čtyřech zápasech.

Utkání Sparta - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Bylo vidět, že obě mužstva už nemají o co hrát. Pořadí už bylo dané. Jsme rádi, že se nikdo nezranil. Chtěli jsme pokořit klubový bodový rekord, od prvního tréninku před sezonou chceme pracovat naplno. Dnes se to bohužel nepovedlo," řekl trenér domácích Miloslav Hořava.

Oba celky měly před zápasem jistotu, že se jejich pozice v tabulce nezmění a tak se trenéři rozhodli šetřit některé opory.

V sestavě Sparty chyběli například Němeček, Jurčina, Rousek nebo Pech, v dresu Mladé Boleslavi chyběli Ševc, Šidlík, Šťastný nebo Stránský. V brance se poté poprvé v sezoně objevil Schwarz.

Do první výraznější šance se dostal v 5. minutě Sukeľ, gólmana hostů ale neprostřelil. Skóre tak otevřel o minutu později Cienciala, jenž využil zaváhání Kaliny a překonal Machovského.

Výrazně více práce měl Schwarz, který si poradil s pokusy Sobotky, Košťálka nebo Zikmunda. V závěru první třetiny však za jeho zády skončilo Kalinovo nahození, které tečoval Vitouch.

Ve 22. minutě trefil Dlapa tyč, vzápětí dostali hosté čtyřminutovou početní výhodu. Absence klíčových hráčů včetně nejlepšího střelce Šťastného se ale na mladoboleslavské hře podepsala.

Místo vedoucí branky tak Středočeši sami inkasovali, z brejku se na druhý pokus prosadil prakticky z nulového úhlu Sukeľ. Sparta se v oslabení prosadila podvanácté v sezoně.

Přestože proti sobě hrály týmy z čela tabulky, hra moc velkou úroveň neměla. Klesl i počet střel, zejména ze strany domácích.

I díky tomu mohli hosté v závěru druhé části vyrovnat, puk za záda dostal po odrazu od brusle Bičevskis.

Pražané se mohli vrátit do vedení v přesilovkách, nedokázali však potrestat ani jeden ze tří faulů soupeře.

"Nemyslím si, že bychom utkání nějakým způsobem podcenili. Snažili jsme se hrát od první minuty aktivně, ovšem střelecky nám nebylo přáno. Porážku hodíme rychle za hlavu a začneme se připravovat na nejdůležitější fázi sezony," řekl obránce Adam Polášek.

V 52. minutě byl vyloučen kapitán domácích Řepík a Mladá Boleslav se již v početní výhodě prosadila.

Po přihrávce Claireauxe se podruhé mezi střelce zapsal Cienciala. Sparta se poté snažila vyrovnat, prodloužení si ale nevynutila ani při power-play.

"Ze začátku naše přesilovky nestály za nic, ale nakonec jsme v ní rozhodli. Nechávali jsme se na začátku zbytečně přečíslovat, což nejde. Po druhé třetině jsme si k tomu něco řekli a nakonec jsme dali gól a rozhodli zápas, takže se vše maže," řekl trenér Bruslařského klubu Pavel Patera.

Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 19. D. Vitouch (Kalina, Prymula), 25. M. Sukeľ (A. Kudrna) - 6. Cienciala (Allen, Jääskeläinen), 39. Bičevskis (A. Zbořil, Bernad), 53. Cienciala (Claireaux, Bernad). Rozhodčí: Pražák, Sýkora - Pešek, Malý. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0.

Sparta: Machovský - Košťálek, T. Pavelka, Polášek, Kalina, M. Jandus, Tomáš Dvořák - Řepík, R. Horák, Buchtele - Tomášek, Sobotka, Zikmund - A. Kudrna, M. Sukeľ, Říčka - Dvořáček, D. Vitouch, Prymula. Trenéři: Hořava a Jandač.

Mladá Boleslav: Schwarz - Pláněk, D. Moravec, Fillman, Allen, Jasečko, Dlapa, Vacík - Jääskeläinen, Claireaux, Cienciala - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Závora, A. Zbořil, Bernad - V. Polák II, Bičevskis, Půček. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články