Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberec uspěl ve Vítkovicích a zajistil si přímý postup do čtvrtfinále

V souboji na dálku o čtvrté místo uspěl Liberec. Bílí Tygři vyhráli v 52. kole ve Vítkovicích 4:1 a udrželi dvoubodový náskok před Plzní. Ostravský celek nenavázal na předchozí tři vítězství, ale díky porážkám týmů pod sebou zůstal osmý. Předkolo play-off načne ve středu doma proti brněnské Kometě.

Utkání Vítkovice - Liberec
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Podali jsme velice dobrý výkon od první do poslední minuty. Jsme rádi, že jsme zvítězili. Věděli jsme, v jaké formě hrají Vítkovice a že mají dobré mužstvo," řekl v nahrávce pro média liberecký trenér Patrik Augusta.

Hosté se ujali vedení v sedmé minutě dvě vteřiny před koncem přesilové hry, když Musil zblízka dorazil do branky Vlachovu ránu. O necelé dvě minuty později přidali Bílí Tygři druhý zásah po Hanouskově střele od modré čáry.

Vítkovice snížily ve 12. minutě. Kalus přihrál zpoza branky mezi kruhy na Douderu, který propálil Kváču. Třiadvacetiletý bek zaznamenal první gól v sezoně.

Liberec si vzal dvougólový náskok zpátky v 15. minutě. Birner vyslal dopředu Lence, který zvolil nahrávku na druhou stranu na zakončujícího Knota.

"Zápas jsme nezačali vůbec dobře. V první třetině jsme nestíhali v soubojích, bruslení a agresivitě. Stálo nás to prakticky celý zápas," prohlásil vítkovický kouč Miloš Holaň.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Liberec

Následně domácí po Vitáskově faulu kolenem přišli o nejlepšího střelce týmu v tomto ročníku Lakatoše. Bývalý hráč Liberce zamířil i s pomocí vítkovické střídačky do šatny a do zbytku zápasu už nezasáhl.

"'Laky' jel, nešťastně jsem na něho vystoupil. Nemyslím si, že by to bylo surové, zůstal jsem stát. Neviděl mě, měl hlavu dole. Narazil do mě. Hned po zápase jsem se ptal kluků. Vypadá to, že by to nemělo být nic vážného, snad koňar," uvedl Vitásek.

"Určitě se s ním o tom pobavím, protože se známe. Jsme dobří kamarádi. Strašně moc mě to mrzí. Není to o tom, že by člověk chtěl někomu ublížit. Tyhle souboje se v hokeji občas stávají. Doufám, že bude brzy v pořádku a bude moct hrát," dodal liberecký bek.

Holaň nechtěl Lakatošův stav komentovat. "Je play-off. Věřím, že všichni chápete, že se vůbec nebudu vyjadřovat k zdravotnímu stavu hráčů, kteří dneska nemohli nastoupit nebo museli odstoupit ze hry," konstatoval.

V prostřední části se skóre nezměnilo, přestože si obě mužstva vytvořila několik šancí. Tu největší měl v oslabení ve 24. minutě domácí útočník Mallet, bekhendem ale trefil tyčku.

Ve třetím dějství ubylo šancí. Konečný výsledek stanovili hosté v 58. minutě. Lenc si potáhl puk na mezikruží a překonal Svobodu. V závěru se domácí brankář vyznamenal proti Musilově střele zblízka.

Po dvou bodech si za Severočechy připsali Birner, Lenc, Musil a Vlach. Liberec zdolal Vítkovice potřetí v sezoně. Do čtvrtfinále vstoupí ve středu 17. března.

"Udržení čtvrtého místa je důležité pro odpočinek. Speciálně klíčoví hráči, kteří toho v posledních zápasech odehráli spoustu, ho potřebují. Rozpis byl bláznivý, hrálo se prakticky obden. Je důležité, aby si mohli trochu odpočinout a abychom doléčili nějaké bolístky," řekl Augusta.

HC Vítkovice - Bílí Tygři Liberec 1:4 (1:3, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. L. Doudera (M. Kalus, Flick) - 7. A. Musil (J. Vlach, Rosandič), 9. Hanousek (Gríger, J. Vlach), 15. Knot (Lenc, Birner), 58. Lenc (A. Musil, Birner). Rozhodčí: Mrkva, Obadal - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:7, navíc J. Hruška (Vítkovice) 10 min. Využití: 0:1.

Vítkovice: Miroslav Svoboda - R. Polák, Pyrochta, L. Kovář, Koch, R. Černý, L. Doudera, od 21. navíc Machů - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Irgl, J. Mikyska, Svačina - M. Kalus, Flick, Mallet - Dej, Werbik, Fridrich. Trenér: Holaň.

Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandič, T. Hanousek, Derner - Lenc, A. Musil, Birner - Bulíř, Gríger, A. Najman - D. Špaček, P. Jelínek, J. Vlach - R. Pavlík, J. Šír, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články