Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Třinec v poklidu vyhrál v Českých Budějovicích, Stránský se stal králem střelců

Třetí venkovní utkání ve čtyřech dnech odehrál Třinec. Oceláři v 52. kole zvítězili v Českých Budějovicích 4:0. Svým 33. gólem v sezoně přispěl k poklidné výhře Matěj Stránský, který se stal nejlepším střelcem základní části extraligy. Motor zakončil nepovedenou sezonu šesti porážkami v řadě, hostující brankář Štěpánek si připsal třetí čisté konto v sezoně.

Matěj Stránský se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

"Chtěl jsem dát dvacet gólů, což se mi i díky spoluhráčům podařilo poměrně rychle, takže další meta byla třicet. To se mi také povedlo. A teď už jsem byl rád za každý gól, ale nic to neznamená. Teprve teď začne jít do tuhého a budu rád, když to tam bude padat buď mně, nebo někomu jinému, hlavně když budeme vyhrávat a půjdeme co nejdál," uvedl v rozhovoru pro Českou televizi třinecký kanonýr Stránský.

Souboj už nemohl nic změnit na konečném druhém místě třineckých Ocelářů, ani poslední příčce Motoru.

Se střídačkou domácích se loučil trenér Václav Prospal a s kariérou slovenský obránce René Vydarený, ale rozlučka se nepovedla.

První nebezpečnou střelu na Čiliaka vyslal zblízka Špaček, z domácího týmu se opakovaně o střelbu pokoušel Doležal.

Skóre otevřel u pravé tyčky Stránský po průniku do rozhozené obrany Jihočechů, jejichž střídačka vehementně protestovala proti dosažení gólu z ofsajdové situace a dostala dvouminutový trest.

"Martin Růžička mi to tam dal, trošku se to odrazilo a já do toho bekhendem plácnul. Myslím, že se to odrazilo od tyčky do gólmana a zpátky do brány," popsal Stránský.

O vyrovnání se pokusil nápřahem z dálky Slováček, na protější straně zahrozil Rodewald. V přesilové hře potom na vlastní modré čáře vyrobil hrubku Plášil a třinecký Hrňa v oslabení dovezl kotouč za Čiliakova záda.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice - Třinec

Brzy po startu druhé části došlo k sérii vyloučení, přičemž Motor se bránil nepřetržitě osm minut ve čtyřech, sedm vteřin dokonce ve třech.

Slezané ale výhodu neproměnili, naopak si málem dali vlastní gól po nedorozumění Stránského s brankářem Štěpánkem.

Slibně pro domácí vypadalo také přečíslení dvou na jednoho ve vlastním oslabení, ale Martin Novák se Štencelem neuspěli. Následně hráli domácí více než půl druhé minuty pět na tři, znovu bez efektu.

Krátce před druhým odchodem do šaten neproměnil sólo Slováček a vzápětí na protější straně ve stejné situaci neuspěl Hrňa.

Třetí dějství zahájili Jihočeši dalším oslabením, ale ubránili se. Ve 48. minutě uháněl Alderson sám na Štěpánka, jenže v zakončení mu zabránil obětavým zákrokem Kundrátek, který se vrhl do odkrytého brankoviště.

Výsledek potvrdil Dravecký, jenž u pravé tyčky přesměroval střílenou přihrávku Freibergse od modré čáry. Poté ještě Michal Kovařčík zprava netrefil odkrytou branku.

Obrovskou šanci měl Martin Novák po střele Štencela. Při vyloučení Doudery zkusili Českobudějovičtí power-play šest na čtyři a dostali gól do opuštěné branky.

"První třetinu jsme hráli dobře, druhou jsme pak ale začali vymýšlet blbosti a dostali tak domácí trošku do hry. Třetí třetinu jsme na ně vletěli, dali třetí pojišťovací gól a pak už jsme si to pohlídali. Jsme rádi, že jsme základní část sezony ukončili na vítězné vlně, teď si chvilku odpočineme a pak přijde to, nač všichni čekáme od začátku sezony," těšil se Stránský na vyřazovací bitvy.

"Byl to vcelku solidní zápas. Jediné, co jsem chtěl od kluků, aby se snažili a bojovali, chtěli jsme vyhrát. Udělali jsme všechno, abychom to soupeři ztížili, ale bohužel, provázelo nás dneska to, co nás provází celý rok. Nebyli jsme dostatečně produktivní a góly dával soupeř. Nevyužili jsme ani přesilovku pět na tři a nakonec nedali ani gól, bez toho lze těžko pomýšlet na vítězství," podotkl domácí kouč Václav Prospal.

Motor České Budějovice - Oceláři Třinec 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 10. M. Stránský (Martin Růžička, Gernát), 19. Hrňa, 51. Dravecký (Freibergs, Hrehorčák), 58. Hrehorčák (Jaroměřský). Rozhodčí: Pešina, Micka - Votrubec, Klouček. Vyloučení: 8:5. Bez využití. V oslabení: 0:2.

České Budějovice: Čiliak - Plášil, Vydarený, Štencel, Slováček, M. Beránek, Š. Kubíček - Z. Doležal, R. Přikryl, Martin Novák - Gilbert, M. Toman, Alderson - Holec, D. Voženílek, Jonák - Karabáček. Trenér: Prospal.

Třinec: J. Štěpánek - Gernát, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Freibergs, Jaroměřský - Martin Růžička, Rodewald, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, Kurovský - Kofroň, Michael Špaček, M. Kovařčík - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články