Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Pardubice vyhrály v Brně 5:2, domácí Mueller vyhrál produktivitu extraligy

Brno prohrálo v 52. kole extraligy doma s Pardubicemi 2:5 a po třetím nezdaru v řadě přišlo o naději začínat předkolo na domácím ledě. Americký útočník Peter Mueller asistoval u první branky Komety a udržel jednobodový náskok v čele kanadského bodování před Martinem Růžičkou z Třince. Se 64 body vyhrál produktivitu extraligy jako první cizinec v historii.

Utkání Brno - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Brno potřebovalo v boji o osmé místo naplno bodovat a nastoupilo v nejsilnější sestavě, mimo soupisku zůstal jen odpočívající brankář Vejmelka.

Zato Pardubice nechaly doma řadu opor včetně Nakládala, Camary, Tomáše Zohorny a dalších, premiéru v první lize si odbyl šestnáctiletý útočník František Formánek.

A na konci duelu se blýskl i prvním extraligovým gólem kariéry. "Byl jsem trochu nervózní, ale tahle akce se mi povedla," řekl teenager.

Kometa šla do vedení v 8. minutě, kdy Mueller potrestal chybu v rozehrávce Pardubic ideální nahrávkou na Holíka, který se nemýlil.

Brňany ale gól trochu ukolébal, v obraně nebyli tak důslední a poctiví. Dvakrát po sobě se pustil do sóla útočník Blümel a napodruhé už byl úspěšný a vyrovnal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Pardubice

Ve druhé třetině srazila rozlet domácího týmu vlastní nedisciplinovanost. Hosté, hrající v psychické pohodě a bez zábran, využili v rozmezí 61 vteřin dvě přesilové hry a odskočili do dvoubrankového vedení.

"Doplatili jsme na vyloučení, špatně jsme soupeře napadali," kritizoval svůj tým brněnský asistent Jan Zachrla.

Brno se částečně vrátilo do hry přesilovkovým gólem Šoustala, ale Pardubice si těsně před koncem druhé třetiny vzaly dvoubrankové vedení zpět, když se opět v početní výhodě prosadil Horký.

Výkon Brna ani ve třetí části nepřipomínal blížící se play-off. Jejich kombinacím chyběla lehkost i nápad a tak hosté vývoj bez větších problémů kontrolovali.

Poslední šanci vzal Brnu debutant Formánek a svým prvním gólem jistil úspěch Dynama. "Byli jsme dnes lepší než Kometa," konstatoval pardubický asistent David Havíř.

Kometa Brno - Dynamo Pardubice 2:5 (1:1, 1:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. P. Holík (Mueller), 38. T. Šoustal (F. Král, Vincour) - 17. Blümel (O. Rohlík, J. Kolář), 26. Ďaloga (Kusý), 27. O. Roman (Paulovič), 40. L. Horký (Kusý, Ďaloga), 53. Formánek. Rozhodčí: Kika, Lacina - Frodl, Zíka. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:3.

Brno: Klimeš - Zámorský, F. Král, Holland, Kučeřík, Svozil, Gulaši, Bartejs - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Schneider, Klepiš, Plášek - Vincour, Rákos, Valský - T. Šoustal, Kusko, D. Bondra. Trenér: L. Zábranský st.

Pardubice: Barulin - J. Kolář, Hrádek, Ďaloga, Bučko, Vála, T. Jelínek, Chabada - Paulovič, O. Rohlík, Blümel - L. Horký, O. Roman, Kusý - Pochobradský, M. Kratochvil, A. Kosticyn - Koffer, T. Zeman, Formánek. Trenér: R. Král.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články