Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

SOUHRN 51. KOLA: Olomouc i Kometa si pojistily šestku, Liberec si musí na Prezidentský pohár počkat

Tajenka vítěze základní části nerozluštěna, stejně jako místa v desítce. Ovšem šestice pro čtvrtfinále play-off je jasná. Přibyli do ní hokejisté Olomouce, kteří završili svou spanilou jízdu v posledních týdnech výhrou 3:1 nad Zlínem. A také Kometa Brno, která rozstřílela v prestižním utkání doma Spartu 7:3. Naopak svěřenci Uwe Kruppa ještě musí doma v posledním kole zabojovat proti Liberci, který si poradil s Vítkovicemi 3:1. Na Pražany stále drží rozestup dvou bodů Litvínov, který přehrál Plzeň jasně 5:1.

Olomoučtí hokejisté se radují ze zajištění pozice v play-off
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Liberec - Vítkovice 3:1

Ideální scénář pro Liberec se sice nenaplnil a Bílí Tygři si ještě na pózování s Prezidentským pohárem pro vítěze základní části extraligy musí počkat. Ovšem v 51. kole se k němu zase přiblížili, když doma přehráli Vítkovice 3:1. Dlouho vedli svěřenci Filipa Pešána díky první extraligové trefě beka Tomáše Hanouska. Ve třetí části vyrovnal Jakub Lev, ale Petr Jelínek skóroval po chybě gólmana Patrika Bartošáka a do prázdné branky pečetil Jaroslav Vlach.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Vítkovice

Litvínov - Plzeň 5:1

Hrozba definitivního pádu do play-out vybudila Litvínov. Chemici v předposledním kole základní části přehráli doma Plzeň 5:1 a zůstali ve hře o předkolo. Základ jasné výhře položili Severočeši už v první třetině, kdy během 62 sekund skórovali Lukáš Kašpar s Lukášem Douderou. Kašpar si připsal i dvě asistence, stejně jako Lukáš Válek. Indiáni ztratili třetí z posledních čtyř zápasů a v základní části už neskončí lépe než třetí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Plzeň

Kometa Brno - Sparta Praha 7:3

Až do posledního utkání budou hokejisté Sparty bojovat o postup do předkola play-off. V předposledním, 51. kole extraligy schytali v Brně debakl 3:7, když už úvodní třetinu nezvládli výsledkem 0:4. Úřadující mistr si zajistil pohodlně čtvrtfinále. Sparta bude muset o předkolo play-off bojovat v pátek proti Liberci. Aktuálně jsou Pražané desátí s dvoubodovým náskokem na Litvínov.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Sparta Praha

Olomouc - Zlín 3:1

Olomoucká série pokračuje. Po výhře 3:1 nad Zlínem ji hokejisté z Hané natáhli už na sedm výher. To jim už kolo před koncem základní části zajistilo cestu do čtvrtfinále extraligy. Ševce přehráli brankami Jergla, Buriana a Koloucha.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Zlín

Třinec - Chomutov 4:1

Pošesté za sebou naplno bodoval Třinec a kolo před koncem základní části zůstává ve hře o Prezidentský pohár pro vítěze dlouhodobé soutěže. Výhru 4:1 nad Chomutovem zařídili Slezanům Tomáš Marcinko a Ethan Werek, oba autoři dvou branek. Oceláři ztrácí na vedoucí Liberec stále dva body. Chomutov utrpěl čtvrtou porážku v řadě a jeho ztráta na dvanácté Karlovy Vary narostla už na šest bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Chomutov

Hradec Králové - Mladá Boleslav 1:2 po sam. nájezdech

Zápas týmů, které měly své jisté, rozhodly až nájezdy. V základní hrací době dal vedoucí gól domácích Rákos, ale Musil v závěrečné třetině z přesilovky vyrovnal. Nastavení změnu skóre nepřineslo a v nájezdech prodloužil hradeckou šňůru porážek na čtyři v sedmé sérii hostující Bernad. Výsledek už ale nic nezměnil na tom, že Hradec Králové má jistou účast ve čtvrtfinále a Mladou Boleslav čeká po základní části extraligy, kterou uzavře už příští kolo, osmifinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Mladá Boleslav

Karlovy Vary - Pardubice 4:2

Už dvacetibodová propast zeje mezi dvanáctými Karlovými Vary a posledními Pardubicemi. Energie si v předposledním, 51. kole extraligy doma poradila s Východočechy 4:2. Rozhodující trefu na 3:2 zaznamenal Dávid Gríger, který se trefil potřetí ze čtyř duelů. Karlovy Vary mají na barážovou pozici Chomutova náskok už šest bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Pardubice
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články