Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Karlovy Vary si poradily s Pardubicemi. Opět se trefil rozjetý Gríger a rozhodl

Už dvacetibodová propast zeje mezi dvanáctými Karlovými Vary a posledními Pardubicemi. Energie si v předposledním, 51. kole extraligy doma poradila s Východočechy 4:2. Rozhodující trefu na 3:2 zaznamenal Dávid Gríger, který se trefil potřetí ze čtyř duelů. Karlovy Vary mají na barážovou pozici Chomutova náskok už šest bodů.

"Věděli jsme, že máme výbornou příležitost ještě před play-out odskočit Chomutovu a samozřejmě se to trochu na nás podepsalo. Byli jsme hodně svázaní a ještě k tomu tři zápasy před tím hráli prodloužení, takže jsme byli i dost unavení. Naštěstí jsme to zvládli," řekl karlovarský útočník Tomáš Rachůnek.

Do utkání vstoupili aktivněji domácí a už po devíti vteřinách se ocitl sám před Kloučkem Rachůnek, ale nedokázal bekhendovou kličku dotáhnout do gólového konce. Úvodní aktivitu domácí zužitkovali v osmé minutě po Mikúšově střele.

Dynamo po obdržené brance zvýšilo aktivitu. Ve 12. minutě nejdříve trefil Kratochvil tyčku a následně po Rolinkově přihrávce vyrovnal Hovorka. Gól ještě musel potvrdit videorozhodčí. O 18 vteřin později ale střelou z levého kruhu vrátil Karlovým Varům vedení Rohan.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Pardubice

V druhém dějství si vytvářelo více brankových příležitostí Dynamo. Jen díky výbornému výkonu brankáře Bednáře, drželi domácí jednobrankové vedení až do 40. minuty. Zmatku před brankou domácích využil 12 sekund před druhou pauzou Rolinek a po objetí branky zasunul puk za záda karlovarského gólmana.

"Zápasem jsme se protrápili, ale je důležité, že jsme vyhráli. Je velmi pozitivní, že jsme Pardubice v sezoně porazili ve všech čtyřech zápasech. Musíme na to navázat i v play-out," doplnil Rachůnek.

Energie se dostala zpět do vedení ve 44. minutě, kdy Gríger po několika odrazech dotlačil puk za brankovou čáru. Domácí si hlídali těsné vedení a odolávali snaze hostů o vyrovnání. Definitivní podobu výsledku dal v 59. minutě střelou do prázdné branky Beránek. Pardubice si tak připsaly osmou porážku v řadě.

51. kolo hokejové extraligy:

HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 4:2 (2:1, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. T. Mikúš (T. Rachůnek), 13. M. Rohan (Kohout, Sičák), 44. Gríger (O. Beránek, T. Rachůnek), 59. O. Beránek - 12. Hovorka (Rolinek, J. Mikuš), 40. Rolinek. Rozhodčí: Hejduk, Obadal - Pešek, Ganger. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 2962.

Sestavy:

Karlovy Vary: J. Bednář - Šenkeřík, Plutnar, Kozák, Eminger, M. Rohan, Sičák, Šafář - O. Beránek, Gríger, T. Rachůnek - T. Mikúš, Roman Vlach, J. Černý - Gorčík, Skuhravý, Balán - Kohout, Kverka, Stloukal. Trenéři: Pešout a Mariška.

Pardubice: M. Klouček - Holland, Eklund, Nedbal, J. Mikuš, J. Zdráhal, Budík, Porseland - P. Sýkora, Ihnacak, M. Kratochvil - Hovorka, Marosz, Rolinek - Horký, Poulíček, Machala - J. Kloz, Bubela, Perret. Trenéři: Lubina, Čáslava a R. Král.

Ohlasy trenérů:

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Pro nás to dnes bylo desáté utkání za devatenáct dní, do toho spousta cestování a všechny byly zápasy na krev. Myslím, že se to trošku odrazilo na našem výkonu. Do kabiny patří velká pochvala za to, jak hráči ustáli v hlavách tohle těžké utkání. Přestože se pro nás zápas nevyvíjel úplně ideálně, tak jsme ho dokázali zvládnout a získat nesmírně cenné tři body. Musíme teď zregenerovat a ještě se v pátek porvat o body v Plzni. Potom samozřejmě musíme zvládnout play-out."

Ladislav Lubina (Pardubice): "My jsme v první třetině dostali soupeře na koně zbytečnými fauly. Když tak často hrajete oslabení, je to komplikace. Ve druhé třetině jsme měli drtivý tlak a nevyužili jsme řadu příležitostí ke vstřelení branky. Tam jsme si utkání prohráli. Je trošku s podivem, že nejsme schopní takový výkon zopakovat i ve třetí třetině. Udělali jsme chybu v obranné činnosti a inkasovali jsme na 2:3."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články