Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kometa předvedla proti Spartě sedmigólovou exhibici. Pražané stále nemají jisté play-off

Až do posledního utkání budou hokejisté Sparty bojovat o postup do předkola play-off. V předposledním, 51. kole extraligy schytali v Brně debakl 3:7, když už úvodní třetinu nezvládli výsledkem 0:4. Úřadující mistr si zajistil pohodlně čtvrtfinále. Sparta bude muset o předkolo play-off bojovat v pátek proti Liberci. Aktuálně jsou Pražané desátí s dvoubodovým náskokem na Litvínov.

Kapitán Komety Leoš Čermák slaví s Tomášem Vondráčkem gól
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Do sestavy Brna se po pětizápasové absenci kvůli nemoci vrátil nejlepší kanonýr týmu Mueller a hned dal o sobě vědět. První formace zahrála v přesilové hře báječnou kombinaci a americký útočník otevřel skóre a odstartoval tak nejlepší třetinu svého týmu v celé sezoně.

"Víc jsme se tlačili do brány a padalo nám to. Doufám, že se nám bude takto dařit i v play-off," přál si Jakub Orsava, který se na výhře domácích podílel dvěma góly.

Kometa lépe bruslila, přehrávala soupeře ve všech herních činnostech, hlavně v koncovce a produktivitě. Důraz a rychlost v kombinacích se promítla do dalších tří krásných gólů, které vyhnaly z branky Machovského a poslaly do boje Jakuba Sedláčka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Sparta Praha

A to ještě řada příležitostí Brna zůstala nevyužita, činil se zejména znovu obnovený první útok, v němž Zaťovič měl během první třetiny další dvě velmi dobré střelecké příležitosti, ale gól nedal.

"Třetina byla z naší strany katastrofální," prohlásil po zápase slovenský útočník Sparty Andrej Kudrna. "Soustředíme se na začátek a tak to dopadne," kroutil hlavou. "Jestli byla bouřka v kabině? To měl spíš bouřku každý v sobě," připustil.

Sparta se po třetině hrůzy přece jen probrala, ale bylo to dáno i tím, že nasazení domácích hokejistů přece jen o něco polevilo. Kometa navíc umožnila soupeři hrát tři přesilové hry.

Když ale hosté svými dvěma góly vykřesali malou naději, tak Brno odpovědělo vždy dalším gólem a drželo si tak čtyřbrankový odstup. Na Pechovu trefu reagoval po buly Orsava, na Kudrnovu využitou přesilovku zase zblízka Dočekal.

Stav 6:2 po druhé třetině určil charakter závěrečného dějství. Brno kontrolovalo hru, ale také nečistě bránilo a dávalo Spartě šance opět v přesilových hrách. Jednu využil obránce Tomáš Pavelka, který prostřelil Vejmelku.

Pražský tým v závěru utkání přece jen ožil, vytvořil si menší tlak, do něhož ale přišla branka domácího obránce Malce z bezprostřední blízkosti, která potvrdila jasné vítězství brněnského týmu. "Cesta je jasně nastavená," naznačil opět vysoké cíle svého týmu útočník Jan Hruška. "Porazit Spartu chutná příjemně. Lidi to mají rádi, my to máme rádi, oni to rádi nemají. Super," usmál se Hruška.

Spartu čeká v posledním kole Liberec a boj o postup do předkola, ke kterému potřebují Pražané uhrát bod. "Víme, v jaké jsme situaci. Nemůžeme si dovolit takové výpadky. Žádná jiná možnost, než získat bod, není. Dobrá zpráva je, že se nemusíme na nic ohlížet, máme to ve vlastních rukou," řekl Kudrna.

51. kolo hokejové extraligy:

HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 7:3 (4:0, 2:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Mueller (P. Holík, Zaťovič), 13. L. Čermák (Vondráček, Bartejs), 14. Orsava (J. Hruška, Plášek), 18. Vondráček (Barinka), 30. Orsava (J. Hruška), 35. Dočekal (Gulaši, Vondráček), 54. Malec (J. Hruška) - 24. Pech (A. Kudrna, Blain), 31. A. Kudrna (J. Hlinka), 47. T. Pavelka (Roberts Bukarts, Rousek). Rozhodčí: Hodek, A. Jeřábek - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:2. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Sestavy:

Brno: Vejmelka - O. Němec, Štencel, Z. Michálek, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Orsava, J. Hruška, Plášek - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - Köhler, Süss, Mallet. Trenéři: L. Zábranský, Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Sparta: Machovský (18. J. Sedláček) - T. Pavelka, Piskáček, Blain, Kalina, Košťálek, Tomáš Dvořák, T. Voráček - A. Kudrna, Pech, Jarůšek - Roberts Bukarts, J. Hlinka, Klimek - Černoch, Sill, Smejkal - Rousek, Kevin Klíma, M. Beran. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Ohlasy trenérů:

Kamil Pokorný (Brno): "První třetina byla z našeho pohledu vynikající, ale co se týče hry, tak jsme podobných úvodních třetin sehráli v tomto ročníku už více. Jenže dnes jsme to zúročili i střelecky a brankově. To mužstvo vždycky zvedne. Od druhé třetiny jsme zbytečně vypadli z tempa i zásluhou zbytečných faulů. Na druhé straně je dobře, že přišly teď, hráči se z nich musí poučit a nesmí je v play-off opakovat. Naše dominance už nebyla taková. V poslední třetině jsme si výhru pohlídali. Náš výkon se Spartou, což je na jižní Moravě vždy ostře sledovaný soupeř, snese přísné měřítko a jsme moc rádi, že jsme tímto potvrdili přímou účast ve čtvrtfinále třetí rok po sobě."

Uwe Krupp (Sparta): "Rozhodla zcela jednoznačně první třetina, v níž jsme dostali čtyři góly. Snažili jsme se v dalším průběhu dostat zpět do zápasu, ale když jsme snížili, tak domácí vždy odpověděli dalším gólem, takže naše role byla v tomto směru mnohem těžší. Hlavní rozdíl mezi oběma týmy byl v rychlosti hry, v tom jsme zaostávali. Gratuluji domácím k vítězství a k postupu do čtvrtfinále, my musíme v posledním zápase základní části získat jeden bod."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články