Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

SOUHRN 51. KOLA: Kladno udrželo naději, nad propastí tančí s Litvínovem a Pardubicemi

Jen Vítkovice, proti nimž poslalo vedení Karlových Varů tým s deseti extraligovými nováčky, si v předposledním kole základní části zajistily účast i pro další sezonu. Pardubice, Litvínov i Kladno budou o tuhle jistotu ještě bojovat. V posledním kole se střetnou Litvínov a Kladno. Oslavu Prezidentského poháru pro vítěze základní části pokazili Liberci hráči Třince, kteří jej na jeho ledě porazili 4:0.

Brady Austin spasil Kladno
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Kladno - Mladá Boleslav 3:2

Kladno se dál drží extraligového stébla nad propadlem do první ligy. S Mladou Boleslaví svedli jeho hokejisté tvrdou bitvu o zlaté body, kterou nakonec pomohl rozhodnout kanadský obránce Brady Austin. Ten nejdřív vyrovnal na 2:2 a pak dal i vítězný gól. Jágrův tým se tak utká o setrvání v extralize v posledním kole základní části v Litvínově tváří v tvář s tamním celkem. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Mladá Boleslav

Liberec - Třinec 0:4

Souboj těžkých vah vyhrál přesvědčivě Třinec. Vítěz Prezidentského poháru pro vítěze základní části narazil na obhájce titulu a narazil opravdu tvrdě, 0:4. Liberecký celek tak prohrál třetí utkání za sebou. Hosté se naopak udrželi v boji o druhé místo, které zajišťuje výhodnější pozici pro play-off. Domácím hráčům tak trochu zhořkly oslavy zisku Prezidentského poháru za prvenství v základní části, který jim po utkání předal ředitel soutěže Josef Řezníček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Třinec

Olomouc  - Litvínov 3:1

Hokejisté Litvínova hráli v Olomouci o extraligovou jistotu, ale to je příliš svazovalo. Bránili se tlaku domácího celku, měli ovšem štěstí, když dali z ojedinělé akce vedoucí gól. Jenže potom hokejisté Olomouce přece jen využili převahu dvěma trefami Petra Koloucha. Až poté se hosté probrali a hnali se do útoku, ale už je nespasila ani dlouhá power-play, v níž naopak inkasovali do prázdné branky - 3:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olomouc - Litvínov

Plzeň - Brno 3:2

Hokejisté Plzně chtěli udržet vítěznou náladu před blížícím se play-off. Jenže hosté z Brna začali lépe a brzy vedli 2:0. Potom se ovšem ukázala síla západočeského týmu, který se nevzdal a naopak třemi góly jednadvacetiletého útočníka Matyáše Kantnera zápas rozhodl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Kometa Brno

Pardubice - Sparta 1:2 v prodloužení

Hokejisté Pardubic vyhráli šest z posledních sedmi utkání, ale se Spartou narazili. V nastaveném čase, kdy utkání rozhodl pro hosty Tomáš Dvořák. Sparta sice zůstává čtvrtá, ale udržela se v boji o druhé místo po základní části. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Sparta

Vítkovice - Karlovy Vary 8:2

Vítkovice měly usnadněnou únikovou cestu od prvoligového propadla tím, že soupeř z Karlových Varů, s nímž domácí hráči v této sezoně do úterý nezískali ani bod, přijel s juniory. Zatímco většina základní sestavy odpočívala a chystala se už na předkolo play-off, nezkušený tým si odnesl extraligovou zkušenost vyplněnou osmi góly - 8:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Karlovy Vary

Zlín - Hradec Králové 3:2

V tomhle zápase šlo o lepší místo v předkole play-off, které měli oba soupeři dopředu jisté. Zlín si výhrou 3:2 udržel možnost dostat se v posledním kole základní části soutěže na lepší pozici, než je současné desáté místo, a přiblížil se svému soupeři na bod.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Hradec Králové
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články