Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Kanaďan Austin dvěma góly udržel Kladno ve hře o extraligu

Kladno se dál drží extraligového stébla nad propadlem do první ligy. S Mladou Boleslaví svedli jeho hokejisté tvrdou bitvu o zlaté body, kterou nakonec pomohl rozhodnout kanadský obránce Brady Austin. Ten nejdřív vyrovnal na 2:2 a pak dal i vítězný gól. Jágrův tým se tak utká o setrvání v extralize v posledním kole základní části v Litvínově tváří v tvář s tamním celkem. 

Kladno - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Kladenští nastoupili ve speciálních černých dresech a Nadační fond Rytířů Kladno Knights Foundation podpořil Dětské kardiocentrum Motol a Vězeňskou službu České republiky. V první komerční přestávce navíc diváci zasypali ledovou plochu plyšáky zakoupenými na podporu charitativní akce.

Domácí začali aktivně, do šancí se dostali Vampola a Hajný. V páté minutě se ujali Rytíři vedení. O'Donnellovu ideální přihrávku usměrnil za Peterse Redlich, který se po předchozím gólovém půstu trvajícím 23 zápasů trefil podruhé za poslední tři duely.

Postupně začali hrozit i hosté. Při Zbořilově šanci zasáhl Brízgala, který stejně jako v minulém duelu v Brně nahradil Godlu. Kladenská jednička při potížích se zraněním nebyla ani na lavičce. Při Hrbasově vyloučení přerušil přesilovku faulem Kaut a hosté potom při své zkrácené výhodě udeřili. Po Zbořilově přihrávce zamířil do odkryté branky Kašpar.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Mladá Boleslav

V úvodu druhé části měl možnost vrátit vedení Rytířům Lakos, ale minul. V 26. minutě se radoval Bruslařský klub. Při signalizované výhodě objel Kašpar branku a zasunul puk k levé tyči dříve, než stačil Brízgala přesunout beton.

Hosté se ubránili při Ševcově trestu, potom neproměnil únik O'Donnell, v 35. minutě ale už Kladno vyrovnalo. Zikmund našel Austina, který trefil odkrytou branku, a byl to už 16. gól kanadského beka v sezoně. Odpovědět mohli Klepiš i Ševc.

V úvodu třetí třetiny zahrozil Machač. Při Kašparově vyloučení čelil Peters několika nebezpečným pokusům při tlaku Rytířů a nejaktivnějším střelcem byl O'Donnell, ale skóre se nezměnilo.

Kladno zůstalo v náporu a v 51. minutě se radovalo díky Austinově střele od modré čáry. Těsný náskok Rytíři udrželi i při Keharově vyloučení a stav se nezměnil ani při závěrečné power play.

Rytíři Kladno - BK Mladá Boleslav 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Redlich (O'Donnell, B. Nash), 35. Austin (Zikmund, P. Machač), 51. Austin (P. Machač) - 15. L. Kašpar (Pláněk, Klepiš), 26. L. Kašpar (Lunter). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Pešek, Malý. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 4960.

Kladno: Brízgala - B. Nash, Austin, A. Lakos, Kehar, Zelingr, Barinka - Jágr, P. Machač, Zikmund - J. Strnad, Vampola, Melka - Redlich, Stach, O'Donnell - Hajný, T. Kaut, Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák a Lidický.

Mladá Boleslav: Peters - Hrbas, Ševc, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman, Hrdinka - Klepiš, A. Zbořil, Skalický - Cienciala, Jeglič, R. Zohorna - L. Kašpar, Bičevskis, Lunter - J. Stránský, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články