Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberec narazil, Třinec veze z jeho ledu všechny body

Souboj těžkých vah vyhrál přesvědčivě Třinec. Vítěz Prezidentského poháru pro vítěze základní části narazil na obhájce titulu a narazil opravdu tvrdě, 0:4. Liberecký celek tak prohrál třetí utkání za sebou. Hosté se naopak udrželi v boji o druhé místo, které zajišťuje výhodnější pozici pro play-off. Domácím hráčům tak trochu zhořkly oslavy zisku Prezidentského poháru za prvenství v základní části, který jim po utkání předal ředitel soutěže Josef Řezníček.

Třinec - Liberec
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Zato Oceláři, bojující o druhou příčku, potvrdili, že se jim v současnosti proti Liberci daří: vyhráli páté z posledních šesti vzájemných utkání. Třemi body za gól a dvě asistence se pod výhru Třince podepsal útočník Matěj Stránský, brankář Jakub Štěpánek vychytal druhé čisté konto v sezoně.

"Zápas se nám nevydařil, na co jsme sáhli, to nám nevyšlo. Třinec hrál velmi dobře, byl lepší po celý zápas a zaslouženě vyhrál. Mrzí nás to, že jsme dnes nevyhráli a nemohli si tak ještě více užít oslavy zisku Prezidentského poháru," přiznal domácí útočník Radan Lenc.

Třinec do utkání rázně vletěl a již po 47 vteřinách šel do vedení. Gernátovu střelu od modré čáry dorazil za bezmocného Hrachovinu Růžička. Liberečtí mohli odpovědět v přesilové hře, Štěpánek si ale se střelami Bulíře a Birnera poradil.

Na druhé straně mohl Oceláře poslat do dvoubrankového vedení Marcinko, Hrachovina ale jeho velkou šanci lapil. V polovině první třetiny měli domácí další početní výhodu, Štěpánka ale prakticky neohrozili. Až po skončení přesilovky nebezpečně vypálil Jelínek, z mezikruží ale mířil těsně nad. Možnost přesilovky dostali také Třinečtí, ani oni ji ale nesehráli dobře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Třinec

Na začátku druhé části měl na hokejce vyrovnání Derner, na Štěpánka ale nevyzrál. Na opačné straně zahrozil z rychlého kontru Stránský, také Hrachovina ale zasáhl. V 26. minutě už se ale Stránský radoval, když napálil odražený kotouč do horního rohu Hrachovinovy branky.

Bílí Tygři se mohli do utkání vrátit v přesilové hře, Oceláři se ale v poklidu ubránili. Třetí branku hostů poté mohl přidat unikající Michal Kovařčík, Hrachovina však jeho blafák zneškodnil. V závěru druhé třetiny Třinec využil zásluhou dobře postaveného Marcinka přesilovku a do kabin tak šel s tříbrankovým náskokem.

Severočeši se poté tlačili do útoku a blízko snížení byl Havlín. Jeho tečovanou ránu ale zastavila levá tyč Štěpánkovy branky. Další velké šance měli Zachar se Šmídem, na Štěpánka si ale nepřišli. Naopak Třinečtí se již nikam nehnali a zkušeně si hlídali vedení. Na konečných 4:0 pro Oceláře v 57. minutě upravil Chmielewski, který potrestal Hrachovinovu chybu při rozehrávce.

"Zápas se nám hrubě nepovedl. Není tam příliš co hodnotit. Možná malinko snesla měřítko třetí třetina, jinak to bylo z naší strany hodně nepovedené utkání. Možná jsme nebyli hlavami v zápase, navíc soupeř hrál velice dobře. Myslím, že to byl letos náš nejhorší výkon. Prezidentský pohár je odměnou za celoroční práci," řekl domácí kouč Patrik Augusta.

"Těší mě výsledek zápasu. Už od prvního vhazování jsme hráli velmi dobře, výborně jsme bruslili a vytvořili jsme si spoustu šancí. Postupně jsme navyšovali skóre, i když nás domácí ve třetí třetině trochu zatlačili, vyhráli jsme zaslouženě," uvedl trenér vítězů Václav Varaďa.

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Martin Růžička (M. Stránský, Gernát), 26. M. Stránský (Gernát, Dravecký), 38. Marcinko (M. Stránský, M. Doudera), 57. Chmielewski (M. Kovařčík). Rozhodčí: Šír, Horák - Gerát, Hynek. Vyloučení: 2:4, navíc Šmíd (Liberec) 10 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 7293.

Liberec: Hrachovina - Knot, Šmíd, Graborenko, Kotvan, Derner, Havlín, Hanousek - Lenc, L. Hudáček, Birner - Zachar, Bulíř, Marosz - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Valský, Šír, J. Vlach. Trenér: Augusta.

Třinec: Štěpánek - M. Doudera, Gernát, M. Adámek, D. Musil, Roth, Kundrátek - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - O. Kovařčík, Marcinko, Hrňa - Dravecký, M. Kovařčík, Adamský - Kofroň, Š. Novotný, Hrehorčák - Chmielewski. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články