Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Pardubice padly v prodloužení a jistotu udržení mezi elitou ještě nemají

Hokejisté Pardubic vyhráli šest z posledních sedmi utkání, ale se Spartou narazili. V nastaveném čase, kdy utkání rozhodl pro hosty Tomáš Dvořák. Sparta sice zůstává čtvrtá, ale udržela se v boji o druhé místo po základní části. 

Pardubice - Sparta
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Doufali jsme, že do posledního kola (naše) situace nerozhodná nebude. V samotném závěru nebo ve třetí třetině jsme měli dvě tři loženky, které se daly využít. Bohužel nám to tam nepadlo a v prodloužení jsme nezískali kýžený bod. Jedeme dále," řekl trenér domácích Michal Mikeska.

Do první výraznější šance se dostal ve 4. minutě domácí Poulíček, brankář Machovský však jeho dorážku zastavil. Na druhé straně zahrozil Sukel a v první přesilové hře se hosté dostali do vedení. Buchteleho dorážku ještě Kantor zlikvidoval, o pár vteřin později jej ale překonal Pech.

Dynamo dostaly do hry početní výhody. Jurčinovo vyloučení Sparta ještě v pohodě ubránila, při Buchteleho trestu ale Svačina vyrovnal. Na přelomu první a druhé třetiny přečkali hosté další oslabení a úroveň hry následně poklesla.

Kantor i Machovský si za třináct minut druhé části připsali jen tři zákroky. Až poté se na led vrátil vzruch. Poulíček po přečíslení dva na jednoho nedokázal trefit puk, Kantor se vyznamenal při Kolářově trestu a bezprostředně po jeho skončení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Sparta

Ve 42. minutě mohl domácí přiblížit výhře a udržení v extralize Látal, Machovský ale jeho střelu udržel. Na druhé straně se neujala Řepíkova střela ani Košťálkova samostatná akce. V 52. minutě z ideální pozice před brankou přestřelil Svačina.

Při Kvapilově trestu byl blízko rozhodující branky Tybor, výborný Machovský však jeho šanci zlikvidoval. "Když už to hoří, snažíte se do toho kopnout nohou nebo tam dát ruku, hokejku, cokoli. Naštěstí mi to tam dnes párkrát vyšlo, jsem rád," usmíval se po zápase Matěj Machovský, který si připsal 31 zákroků.

O vítězství Sparty nakonec rozhodlo prodloužení, ve kterém se po Pechově akci prosadil Dvořák. Pražané tak potvrdili, že se jim v nastavení daří. Bonusový druhý bod získali ve 13 ze 14 případů.

"Dříve jsme na tréninku hráli tři na tři v pásmu, turnaj Golden Cup, což je podobné jako v prodloužení. A nemůžete vystřídat, dokud nezískáte puk a nevyjedete za modrou. Je to docela těžké, někdy se tam dlouho vaříte. Myslím si, že i tohle nám pomáhá. Každý ví, jak si rozebírat hráče, jak rotovat. Samozřejmě je tam i trošku štěstí. Občas se to k vám odrazí, ujedete a dáte gól," řekl Lukáš Pech.

HC Dynamo Pardubice - HC Sparta Praha 1:2 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 19. Svačina (Paulovič, Zacharčuk) - 10. Pech (Forman, Buchtele), 62. T. Dvořák (Pech). Rozhodčí: Lacina, Hejduk - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 10.194 (vyprodáno).

Pardubice: Kantor - J. Zdráhal, J. Mikuš, Kolář, Zacharčuk, Holland, T. Voráček - Tybor, R. Kousal, Vondrka - Svačina, Poulíček, Mandát - Látal, Harju, Kusý - Paulovič, Rolinek, Machala. Trenér: Razým.

Sparta: Machovský - Blain, Kalina, Jurčina, T. Pavelka, T. Dvořák, Košťálek, Piskáček - Řepík, Sukeľ, Rousek - Forman, Pech, Buchtele - Smejkal, Tomášek, Kvapil - Vitouch, Říčka, Dvořáček. Trenéři: Hořava a Jandač.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články