Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Junioři Karlových Varů umetli Vítkovicím cestu za záchranou

Vítkovice měly usnadněnou únikovou cestu od prvoligového propadla tím, že soupeř z Karlových Varů, s nímž domácí hráči v této sezoně do úterý nezískali ani bod, přijel s juniory. Zatímco většina základní sestavy odpočívala a chystala se už na předkolo play-off, nezkušený tým si odnesl extraligovou zkušenost vyplněnou osmi góly - 8:2.

Vítkovice - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Extraliga zůstává ve Vítkovicích, to je pro nás nejdůležitější. Úleva v kabině je veliká a spadlo to ze všech," řekl střelec dvou gólů Tomáš Kubalík.

Utkání Vítkovice rozhodly už v první dvacetiminutovce. "Sestavu hodnotit nebudu, to zhodnotili trenéři už před utkáním, ale pár zpráv mi před zápasem přišlo. Psal mi třeba Martin Erat, ale co, to si nechám pro sebe. My jsme si řekli, že zkusíme vyhrát, to se nepovedlo," řekl hostující útočník Tomáš Vondráček.

Domácí se prosadili z první šance a už po 189 sekundách je uklidnil Kubalík, který těžil z forčekingu a Dočekalovy přihrávky. Hosté extraligovému tempu nestačili a zápas byl jen otázkou skóre. Druhý gól zaznamenal švihem z mezikruží Veselý a ve 14. minutě zvýšil Mallet v přesilové hře tečí na 3:0. O jednostranném obrazu hry vypovídal i poměr střel na bránu 14:1 v prvním dějství.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Karlovy Vary

Ve stejných kolejích zápas pokračoval i ve druhé části. Stálou převahu Vítkovic zúročil zblízka čtvrtou brankou Hruška a stejný hráč v polovině zápasu ukončil po exhibiční kombinaci Hamrlovo působení mezi tyčemi pátým gólem. Bednář se však v karlovarském brankovišti ani neohřál a po 52 sekundách ho z další stoprocentní šance překonal osamocený Roman.

I hosté se ve druhé třetině několikrát dostali k zakončení, ale góly dávali domácí. V 39. minutě přidal zblízka sedmou trefu z dorážky Werbik.

Osmou branku Ostravanů vstřelil v 47. minutě tečí Kubalík, pak měl možnost na čestný zásah i hostující Křemen, ale blafák nedotáhl. Vary se však přece jen dočkaly a devět minut před koncem zbavil Svobodu čistého konta zblízka důrazný Tureček, který se v 18 letech mohl radovat z prvního extraligového gólu.

Nakonec Svobodu pokořil ze sóla v 56. minutě i Šik a snížil porážku na konečných 2:8. Karlovy Vary pošesté za sebou nebodovaly naplno.

HC Vítkovice Ridera - HC Energie Karlovy Vary 8:2 (3:0, 4:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 4. T. Kubalík (Dočekal), 9. R. Veselý (Dej), 14. Mallet (O. Roman, Roberts Bukarts), 27. J. Hruška (L. Kovář, Šišovský), 30. J. Hruška (Šišovský, Schleiss), 31. O. Roman (Roberts Bukarts), 39. Werbik (Dudas, Dočekal), 47. T. Kubalík (Dudas, Werbik) - 51. Tureček (Křemen, Kořán), 56. Šik. Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 5925.

Vítkovice: M. Svoboda - Trška, Štencel, Dudas, L. Kovář, R. Černý, Výtisk, Rosandič - Schleiss, J. Hruška, Šišovský - Lakatoš, O. Roman, Roberts Bukarts - Mallet, R. Veselý, Dej - T. Kubalík, Werbik, Dočekal. Trenér: Trličík.

Karlovy Vary: Hamrla (30. Bednář) - Záruba, Šafář, Tureček, Mikyska, Klejna, A. Rulík, Kořán - T. Vondráček, Vildumetz, Rozhon - Bačo, Osmík, Zabloudil - Křemen, Jiskra, Křehlík - L. Adámek, D. Novotný, Šik. Trenér: Pešout.

Mojmír Trličík (Vítkovice): "Výsledek mluví jednoznačně. Ze začátku na nás byla zase vidět nervozita. Chtěli jsme co nejvíce zakončovat, což se ale až tak moc nestalo. Ale Ostrava má extraligu na příští rok, což je nejdůležitější. Spadl nám obrovský kámen ze srdce, je to neskutečná úleva."

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Bylo na našem mladém mužstvu vidět, že má ze soupeře respekt. Ale jsem rád, že jak zápas šel, tak ho trochu setřáslo. V třetí třetině ukázalo, že ten respekt byl až zbytečný. Ve Varech devět roků nic nebylo, postup do předkola je obrovský úspěch a potřeboval jsem ty hráče nechat trošku odpočinout. Navíc včera jsme měli odstávku zimního stadionu, a jet sem bez tréninku při té únavě s hráči, kteří za týden mají předkolo, jsem nechtěl. V pátek to bereme jako generálku a do utkání půjdeme v nejsilnější sestavě, abychom vyzkoušeli přesilovky i oslabení."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články