Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Španělský Superpohár 2024

SOUHRN 34. KOLA: Zlín se blíží Kladnu, Plzeň odrazila Boleslav a Třinec sestřelil Spartu

Po středeční předehrávce 34. kola extraligy, v níž Kometa Brno přehrála Pardubice 4:3, se hrály další zápasy. O hodně šlo v Plzni, kde se mohla pátá Boleslav přiblížit důležité čtvrté příčce tabulky na dva body, jenže Plzeň, která tohle rozdílové místo drží, vyhrála v prodloužení 2:1, a rozdíl mezi týmy je už osm bodů. Poslední Zlín urval ve Vítkovicích zlaté dva body v prodloužení. Zatímco předposlední Kladno už ztrátu 0:3 v Liberci dokázalo jen korigovat. Třetí zápas za sebou venku vyhrála Olomouc v Budějovicích 3:1. Vedoucí Třinec nevypadl z role ani se Spartou a vyhrál v Praze 8:5.

Vítkovice - Zlín
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Brno - Pardubice 4:3

Zápas jako na houpačce s domácí radostí. Předehrávku 34. kola extraligy zvládla lépe Kometa, která přetlačila hostující Pardubice 4:3. Dynamo přitom na jihu Moravy vedlo po šesti minutách už o dvě branky, ale Brňané duel otočili. Pardubický útočník Matej Paulovič pak srovnal na 3:3, jenže Petr Holík zařídil zisk tří bodů díky brance v 57. minutě. Východočeši tak prohráli poprvé po sedmi zápasech.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Brno – Pardubice

Vítkovice - Zlín 1:2 v prodloužení

Další zlaté body získali hokejisté Zlína a opět se přiblížili na tři body k předposlednímu Kladnu. Ve Vítkovicích přivedl hosty do vedení ve druhé třetině Kubiš, ale Hruška stihl v závěrečné části hry vyrovnat. Dva body Zlínu zajistil v páté minutě prodloužení z přesilovky Gazda. Vítkovice i přes porážku prodloužily sérii zápasů, v nichž bodovaly, už na jedenáct.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Zlín

Sparta - Třinec 8:5

Z 1:4 na 4:4 dokázala Sparta dotáhnout vedení Třince na svém ledě, ale na víc už nestačila. Pražskému celku, který postrádal hned pět obránců, proti lídrovi soutěže nepomohly ani tři body Vladimíra Sobotky za dva góly a asistenci. Třinec se z vyrovnání nerozklepal a naopak v závěrečné třetině zápas rezolutně rozhodl a vyhrál 8:5.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Třinec

Liberec - Kladno 3:2

Liberec prodloužil kladenské čekání na další vítězství v extralize už na šest zápasů. Na svém ledě už v 5. minutě vedl 1:0 gólem Jelínka. A když ve druhé třetině Birner a Klapka přidali další dvě trefy, zdálo se, že je rozhodnuto. Jenže ještě přišlo drama. V první minutě třetí části hry snížil Kehar na 1:3 a v předposlední minutě dal Wood druhý gól hostů. Jenže to bylo všechno. Liberec tak vyhrál čtvrtý z posledních pěti zápasů.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Kladno

Č. Budějovice - Olomouc 1:3

Prvního skalpu soupeře po čtyřech zápasech se v 34. extraligovém kole dočkali hokejisté Olomouce. Hanáci totiž uspěli v Českých Budějovicích výsledkem 3:1. Motor naopak nedokázal navázat na předchozí dvě výhry. Ve 28. minutě rozhodl za vyrovnaného stavu 1:1 útočník Silvester Kusko.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Č. Budějovice - Olomouc

Plzeň - Mladá Boleslav 2:1 v prodloužení

Po pěti předchozích nezdarech ve vzájemných duelech porazili hokejisté Plzně soupeře z Mladé Boleslavi. Ve 34. kole v prodloužení 2:1. O rozhodující gól se postaral Vojtěch Budík. Škoda bodovala posedmé za sebou, z toho pošesté vyhrála. Středočeši naopak ztratili čtvrtý z posledních pěti venkovních zápasů.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Ml. Boleslav

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články