Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

Třinec by rád završil vítězný hattrick se Spartou, Plzeň hostí Bruslaře

Náročný program před Spengler Cupem hokejisté Sparty završí proti lídrovi extraligy. Den před Štědrým dnem je hit 34. kola v O2 Areně. Na ledě Sparty se představí vedoucí Třinec, na západě Čech se utkají čtvrtý a pátý tým tabulky - domácí Škoda přivítá Mladou Boleslav. Analýzy a sestřihy z kola nabídne pořad Buly od 21:45.

Spartu čeká v O2 areně poslední letošní extraligové utkání, po souboji s Oceláři se přesune do Davosu na Spenglerův pohár. Pražané budou usilovat o první výhru nad Třincem v sezoně a alespoň krátkodobé vylepšení postavení v tabulce. Aktuálně jsou až osmí. "Zápasy s Třincem jsou vždycky velmi vyhecované. Víme, že Třinec má kvalitní tým se spoustou šikovných kluků. Musíme se pořádně připravit a pokusit se urvat tři body," řekl kapitán Michal Řepík.

Duel bude i soubojem nejlepšího útoku a nejlepší obrany. Sparta zatím nastřílela 110 branek, Třinec jich inkasoval jen 59. "Sparta má teď takové horší období, tak si myslím, že se bude chtít na nás vytáhnout. My zase chceme přerušit sérii zápasů, ve kterých střídáme výhru s prohrou," řekl útočník Ondřej Kovařčík ČTK. "Očekávám velice náročný zápas, plný nasazení a rychlého hokeje. Budeme chtít vyhrát podruhé za sebou, ať můžeme Vánoce strávit ve vítězné náladě," dodal.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – Sparta

Plzeň bodovala v šesti zápasech v řadě, pět z nich vyhrála a uspět chce i proti Mladé Boleslavi, které ale v této sezoně dvakrát podlehla. "V reprezentační přestávce jsme si odpočinuli, nabrali síly, dobře potrénovali a teď do toho zase vlítneme," řekl útočník Michal Bulíř, jenž se v úterý čtyřmi body podílel na výhře v Olomouci.

Středočeši po reprezentační přestávce udolali doma Brno, vyhráli druhý z posledních tří zápasů a bodovat chtějí i v Plzni. "Víme, že má teď Plzeň formu, mají dobré přesilovky, takže určitě bude důležitá disciplína. My tam ale zahrát umíme, body jsme odtamtud odvezli, takže věřím, že na to navážeme," uvedl útočník David Šťastný, který se do sestavy Bruslařů vrátil po více než dvou měsících. "Pro mě je určitě dobré, že teď jdou zápasy rychle za sebou, protože jsem to fakt odpočítával. Měsíc a půl utekl strašně rychle a teď poslední týden se to vleklo. Takže jsem rád, že už budou zápasy, a doufám, že se nám bude dařit," přál si elitní mladoboleslavský hráč.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – Kometa Brno

Na zaváhání Mladé Boleslavi čekají Vítkovice, které přivítají poslední Zlín. Ostravané bodovali v deseti zápasech v řadě, sedm z nich vyhráli a posunuli se na šesté místo. "Zlín je nevyzpytatelný, dokázal uhrát dobré výsledky. Dívali jsme se na celý zápas s Budějovicemi, takže přibližně víme, co nás čeká. Chceme se ale soustředit na naši hru," řekl trenér Miloš Holaň, jehož tým se Zlínem posledních pět vzájemných extraligových zápasů vyhrál. Na domácím ledě ho porazil dokonce osmkrát v řadě.

Berani jsou poslední se ztrátou pěti bodů na čtrnácté Kladno, v úterý si připsali druhou prohru v řadě a třetí z posledních čtyřech zápasů. V Ostravě ale chtějí předvést lepší výkon než proti Českým Budějovicím. "Musíme všechno tlačit do branky. Jenže nám tohle nejde, potýkáme se s tím celou sezonu. Duel s Motorem si rozebereme a poučíme se z chyb. Snad ve Vítkovicích odehrajeme zcela jiný zápas," přál si kapitán Pavel Kubiš.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Zlín – České Budějovice

České Budějovice v úterý ve Zlíně po sérii pěti porážek podruhé za sebou vyhrály a zlepšené výsledky chtějí potvrdit i proti Olomouci, kterou v sezoně dvakrát přehrály shodně 5:2. Motor nastoupí ve speciálních dresech, které se následně budou dražit ve prospěch centra Arpida pečujícího o zdravotně postižené.

Hanáci získali v posledních osmi zápasech jen pět bodů a v tabulce klesli na 12. místo. Olomouc má navíc problém s početnou marodkou, na které je i nejproduktivnější hráč týmu Jan Káňa. Premiérový start v sezoně by si mohl připsal brankář Branislav Konrád, který po vážném zranění v přípravě v úterý již ze střídačky kryl záda Janu Lukášovi.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Hradec Králové

Liberec v úterý vydřel výhru v Karlových Varech a teď se pokusí proti Kladnu přidat čtvrté vítězství z posledních pěti utkání. V sezoně dvakrát přehrál i Rytíře, kterým se vůbec nedaří. Kladno prohrálo pětkrát za sebou a v sedmi z posledních osmi zápasů. V úterý utrpělo doma debakl 2:9 s Hradcem Králové.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články