Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

Přestřelku se Spartou vyhrál v Praze rozjetý Třinec

Z 1:4 na 4:4 dokázala Sparta dotáhnout vedení Třince na svém ledě, ale na víc už nestačila. Pražskému celku, který postrádal hned pět obránců, proti lídrovi soutěže nepomohly ani tři body Vladimíra Sobotky za dva góly a asistenci. Třinec se z vyrovnání nerozklepal a naopak v závěrečné třetině zápas rezolutně rozhodl a vyhrál 8:5. 

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Třinec

Do první slibné šance utkání se dostal domácí Chlapík, který ale ve čtvrté minutě trefil jen tyč. Do vedení tak šli hosté. Chybu Machovského v rozehrávce využil Hrehorčák a v šesté minutě otevřel skóre.

Následně Sparta hned několikrát chybovala v rozehrávce, Oceláři nabídnuté šance k zvýšení náskoku nevyužili. I díky tomu mohl ve 13. minutě vyrovnat Sobotka, jehož střela propadla Mazancovi za záda. Oceláři ale ještě v první části získali vedení zpět - střelou z otočky překvapil gólmana Pražanů Nestrašil.

Na začátku druhé třetiny Sparta zvýšila aktivitu, snažila se více střílet, prosazovali se ale hosté. Ve 25. minutě prostřelil Machovského obránce Marinčin, poté se dostal do samostatného nájezdu Dravecký, neuspěl ale stejně jako vzápětí Doudera. Akci třineckého beka však dokončil pohotovou dorážkou Vrána a Machovský odjel naštvaně na střídačku.

Sparta se ale dokázala z těžkého úderu oklepat. Nejprve se kombinačně prosadil Řepík, poté Chlapík elegantně objel Marinčina a snížil a ve 35. minutě už bylo vyrovnáno, když Řepíkovu střelu pohotově dorazil Sobotka. To už byl v brance Ocelářů Kacetl, jenž po třetím gólu nahradil Mazance.

Ve 37. minutě mohl vrátit vedení na stranu Třince Růžička, Salák byl ale připraven. Sparta vzápětí nevyužila krátkou přesilovku čtyři na tři a při hře čtyři na čtyři jedenáct sekund před koncem druhé třetiny inkasovala. Prosadil se Kurovský, který si připsal první gól v sezoně. "Udělal jsem blbý faul, Sparta šla do přesilovky, pak udělala blbý faul ona, já jsem pak dostal pěknou nahrávku a padlo to tam," řekl Daniel Kurovský.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky Slezané rychle využili hned první přesilovou hru v zápase, a když se poté po akci Chmielewského prosadil Růžička, měli hosté tříbrankové vedení zpět. V 55. minutě snížil v přesilovce Řepík, poslední slovo měl ale při power-play Hrehorčák. Sparta se tak s extraligou v kalendářním roce 2021 rozloučila porážkou. V závěru roku Pražané startují na Spenglerově poháru.

"Dnes jsme nasekali strašně moc chyb. Ve druhé třetině jsme se dokázali zvednout ze stavu 1:4 a vyrovnat na 4:4. Pak jsme měli dvě gólové šance, přesilovku čtyři na tři, ale dostali jsme hloupý gól jedenáct vteřin před koncem (druhé třetiny). Ten nás hodně potopil," řekl trenér Sparty Josef Jandač, jenž vedl tým sám. Jeho kolega Miloslav Hořava je totiž zdravotně indisponovaný.

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 5:8 (1:2, 3:3, 1:3)

Branky a nahrávky: 13. Sobotka (Chlapík, T. Dvořák), 27. Řepík (Horák, Sobotka), 30. Chlapík (Polášek, D. Voženílek), 35. Sobotka (Řepík, Horák), 55. Řepík (Horák, Chlapík) - 6. Hrehorčák, 18. Nestrašil (Adámek), 25. Marinčin (M. Doudera, O. Kovařčík), 26. P. Vrána (M. Doudera, Chmielewski), 40. Kurovský (Marinčin), 45. Marcinko (Hrňa), 50. M. Růžička (Chmielewski), 60. Hrehorčák. Rozhodčí: Jeřábek, Lacina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

Sparta: Machovský (26. Salák) - M. Jandus, T. Dvořák, Mikliš, T. Pavelka, Tomov, Polášek, T. Tomek - Chlapík, Sobotka, Buchtele - Řepík, Horák, E. Thorell - Dvořáček, Vitouch, Strnad - M. Forman, D. Voženílek, Prymula. Trenér: Jandač.

Třinec: Mazanec (30. Kacetl) - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, Zahradníček , Adámek, Jaroměřský - M. Růžička, P. Vrána, Chmielewski - O. Kovařčík, Nestrašil, O. Šedivý - Hrňa, Marcinko, Kurovský - Dravecký, M. Roman, Hrehorčák - Kofroň. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články