Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Národní Liga 2024/2025

SOUHRN 14. KOLA: Pardubice zvýšily náskok na čele, Sparta vyhrála v nájezdech v Třinci

Pardubice mají po 14. kole extraligy na čele tabulky už šestibodový náskok. Dynamo i díky třem asistencím Jana Mandáta zvítězilo 4:1 v Kladně. Sparta uspěla na ledě Třince v nájezdech a vystřídala na druhém místě Litvínov, který prohrál v Hradci Králové. Východočeši po osmém domácím vítězství v sezoně poskočili na čtvrtou příčku, protože Mladá Boleslav nebodovala v Olomouci. České Budějovice vyhrály na ledě Karlových Varů 2:1 v prodloužení a připsaly si první úspěch na kluzištích soupeřů v sezoně. Na poslední Plzeň, která prohrála s Vítkovicemi 2:4, má Motor dvoubodový náskok. Dvanáctý zůstává po domácím nezdaru s Kometou Liberec.

Utkání Kladno – Pardubice
zdroj: x.com/HCPCE

Mandát třemi přihrávkami dovedl Pardubice k vítězství nad Kladnem

Vedoucí Pardubice porazily Kladno 4:1 a připsaly si desátou výhru nad Rytíři v řadě. Gólově se o to postarali Martin Kaut, Tomáš Vondráček, Roman Červenka a Robert Kousal, tři asistence si připsal Jan Mandát. Za domácí se prosadil Matyáš Filip. Východočeši v soutěži bodovali devětkrát za sebou.

Rytíři Kladno – Dynamo Pardubice 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 42. Filip (Jarůšek, M. Procházka) – 9. M. Kaut z trestného střílení, 32. Vondráček (Paulovič, Mandát), 55. Červenka (Mandát, Houdek), 59. R. Kousal (Červenka, Mandát). Rozhodčí: A. Jeřábek, Mrkva – Hlavatý, Rožánek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 4513.

Horák v osmé sérii nájezdů rozhodl o výhře Sparty v Třinci

Sparta zvítězila v Třinci 2:1 po samostatných nájezdech. Rozhodl o tom v osmé sérii rozstřelu Roman Horák. Pražané po semifinálové porážce z minulé sezoně po obratu Ocelářů z 0:3 na 4:3 na zápasy ve vzájemném souboji i podruhé v novém ročníku uspěli. Úřadující mistr si připsal čtvrtou porážku z posledních pěti utkání a je až jedenáctý.

Oceláři Třinec – Sparta Praha 2:3 po nájezdech (2:1, 0:1, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Kurovský (Cienciala, Kundrátek), 16. Miloš Roman (Addamo, A. Nestrašil) – 12. R. Horák (K. Hrabík, P. Kousal), 21. K. Hrabík (Salomäki, J. Lajunen), rozhodující nájezd R. Horák. Rozhodčí: Pražák, Mejzlík – Hynek, Špůr. Vyloučení: 5:7, navíc Dravecký – Mikliš oba 5 min. Využití: 2:1. Diváci: 5134.

Hradec vynuloval Litvínov a vyhrál popáté za sebou

Hokejisté Hradce Králové vytěžili z domácí série pěti utkání plný počet patnácti bodů. Celkově Východočeši před vlastním publikem uspěli už poosmé za sebou. O branky se proti Litvínovu postarali Američan Ryan Dmowski a Lotyš Oskars Batna. Slovenský brankář Škorvánek vychytal třetí nulu z posledních šesti startů.

Hradec Králové – HC Litvínov 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 34. Dmowski (R. Pavlík), 56. Batna (Šťastný, Dmowski). Rozhodčí: Šindel, Květoň – Zíka, Šimánek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 4590.

Olomouc zdolala Mladou Boleslav a natáhla domácí šňůru výher

Také Olomouc vyhrála doma popáté za sebou. Na první trefu Jakuba Doktora v nejvyšší soutěži odpověděl v poslední desetiminutovce Petr Gewiese. Vítězný gól zaznamenal o chvíli později Pavel Musil, který dříve nastupoval i za Bruslaře. Pojišťující branku Hanáků přidal krátce před sirénou Martin Kohout.

HC Olomouc – BK Mladá Boleslav 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 14. Doktor (Nahodil, Řezníček), 57. P. Musil (A. Rutar), 60. Kohout (Orsava, Kunc) – 53. Gewiese. Rozhodčí: Hribik, Pilný – J. Svoboda, Štěpánek. Vyloučení: 4:3, navíc Lakatoš (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4293.

Mladí fanoušci Karlových Varů
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Motor porazil ve školním zápase Karlovy Vary

České Budějovice si v Karlových Varech připsaly první úspěch na kluzištích soupeřů. Zápas v KV Areně byl věnovaný žákům a studentům základních a středních škol v regionu a začal netradičně ve 12:00. Jihočeši byli aktivnější, vítězný gól ale do konce základní hrací doby nedali. Prodloužení rozhodl už po 22 sekundách dánský útočník Olesen.

Energie Karlovy Vary – Motor České Budějovice 1:2 v prodloužení (0:1, 1:0, 0:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 30. D. Mikyska (Jiskra) – 6. Harris (Cibulka, Vráblík), 61. N. Olesen (Štencel). Rozhodčí: Hradil, Obadal – Gerát, Blažek. Vyloučení: 5:2, navíc Reilly (Č. Budějovice) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 5520.

Vítkovice zlomily Plzeň až Zdráhalovým gólem v závěru

Hokejisté Vítkovic rozhodli o vítězství 4:2 nad Plzní až tři a půl minuty před koncem, kdy se trefil Patrik Zdráhal. Hosté sice ve třetí části dokázali zlikvidovat dvoubrankové manko, ale na body to nestačilo a venku prohráli pošesté v řadě. Ostravané si naopak po třech porážkách připsali tři body.

HC Vítkovice – HC Plzeň 4:2 (1:0, 1:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 4. M. Kalus (Barinka, Abdul), 22. Hašek (Mikuš), 57. P. Zdráhal (Abdul, Košťálek), 60. Yetman (M. Kalus, Mikuš) – 48. Pšenička (O. Rohlík), 50. Schleiss. Rozhodčí: Cabák, Vrba – Lederer, Rampír. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4157.

Bílí Tygři smazali třígólové manko, nakonec ale s Kometou padli

Brno zvítězilo na ledě Liberce 4:3. Kometa potvrdila svou zlepšenou formu, když vyhrála páté z posledních šesti utkání. Vítězství z ledu soupeře si ale Moravané odvezli po čtyřech porážkách v řadě. Kometa se v průběhu utkání dostala až do vedení 3:0, domácí dokázali ale ve třetí třetině srovnat. Vítězný gól hostů vstřelil v 55. minutě obránce Jan Ščotka.

Bílí Tygři Liberec – Kometa Brno 3:4 (0:1, 1:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 29. Flynn (J. Vlach, Lantoši), 49. Flynn (Melancon), 52. J. Šedivý (Faško-Rudáš, R. Petrovický) – 13. J. Kos (T. Rachůnek, Gulaši), 24. Davidson (Flek), 28. A. Zbořil (K. Pospíšil, Postava), 55. Ščotka (Cingel, Zaťovič). Rozhodčí: Šír, Kika – Klouček, Axman. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 5736.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články