Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Šimíček si zvyká na roli manažera a do Vítkovic láká Poláka: Věřím, že to dopadne dobře

Ze šéfa střídačky se v kariéře posunul do role funkcionáře v saku, a to v mateřském klubu. Roman Šimíček je nově sportovním manažerem hokejových Vítkovic. Hned ze startu zažívá skládání kádru před následujícím extraligovým ročníkem. Domluvil se už s odchovanci Zbyňkem Irglem a Lukášem Krenželokem. Jak to vypadá s případnou posilou z NHL Romanem Polákem? 

Roman Šimíček
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

S Vítkovicemi slavil jako hráč ligové stříbro a bronz. Ve čtyřech sezonách v kariéře vedl ostravské mužstvo s kapitánským céčkem na dresu. "Je to obrovská výzva, že můžu něco takového ve Vítkovicích dělat. Vyrůstal jsem tady a odehrál nějakých šestnáct sezon. Jsem šťastný, že jsem po dlouhé době zase doma. Budu se snažit odvést co nejlepší práci," slíbil Šimíček v pořadu "Hokej v 60 minutách".

Nový sportovní manažer si zvyká na odlišnou práci. "Baví mě to a naplňuje. Jde o neustálý kontakt s hráči. Každodenní práce, od rána do večera. Skočil jsem do toho přímo od trénování dětí. A v situaci, která je složitější. Ale myslím, že jsme to ve Vítkovicích zvládli velice dobře. Za odvedenou práci během pár týdnů se myslím nemusíme stydět," prohlásil bývalý asistent trenéra ve Vítkovicích, kouč Košic či Znojma v EBEL.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor Romana Šimíčka pro Hokej v 60 minutách

Do Vítkovic, které v uplynulém ročníku bojovaly o záchranu v nejvyšší soutěži a nakonec skončily třinácté, už přivedl zvučná jména. Navrátilce Zbyňka Irgla z Olomouce a Lukáše Krenželoka z Liberce.

"U Zbyňka rozhodlo, že je to pro něj také srdcová záležitost. Odehrál tady několik sezon. Se Zbyňou jsem hrával, měl jsem ho v pětce. Vím jaký je člověk a hokejista. Pořád může týmu hodně dát. Zbyňa musel udělat nějaké ústupky a jsem rád za jeho přístup. To stejné Lukáš Krenželok. Hrálo roli, že se tito kluci vracejí domů a mají vztah k Vítkovicím. Touto cestou se chceme vydat i v budoucnu a kvalitní odchovance stahovat zpátky," nastínil ostravský rodák.

Posily Vítkovic před ročníkem 2020/2021
zdroj: ctsport.cz

V útoku ostravský celek posílil, z defenzivy však zmizela jedna z ikon. Kapitán Jan Výtisk po vzájemné dohodě ve Vítkovicích skončil. "S Honzou jsme měli dlouhé rozpravy. Nabídli jsme mu nějakou roli v týmu, na kterou nemohl kývnout, protože chce ještě něco dokázat. Dohodli jsme se, že pro tuto chvíli tady končí, ale určitě s ním počítáme do budoucna," vysvětlil bývalý centr Šimíček.

Osmatřicetiletý zadák Výtisk zamířil do prvoligových Litoměřic, ale nemusí to trvat dlouho a bude se vracet do Ostravy. "Rozešli jsme se jen v dobrém. Domluvili jsme se, když bude končit, aby se hned hlásil u nás a máme pro něho něco připraveného," sdělil s úsměvem Šimíček.

Jeden tvrďák z obrany odešel, nahradí jej jiný?

Naopak do klubu lanaří reprezentačního obránce Romana Poláka, jenž je v závěru smlouvy s Dallasem Stars. "Roman se připravuje individuálně s dalšími kluky. Jsou tam třinečáci a vítkovičáci. Má to odzkoušené a naučené. Je to v jednání, ale nejsme sami, kdo o něj usiluje. Hrozně rádi bychom ho tady viděli," připustil Šimíček.

"S Romanem jsem měl schůzku, nabídli jsme mu něco. Rozpočet klubu je nějaký a není nafukovací. Pořád věřím, že ukáže vítkovické srdce. Srdce Ostraváka, který sem patří a kterého Vítkovice hodily do velkého hokeje. Věřím, že to dopadne dobře a diváci se na něho mohou těšit," zakončil optimisticky sportovní manažer. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články