Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Dědek: Rád bych ke stému výročí pardubického hokeje slavil titul. Se Salfickým počítáme

Nový klub de iure ještě nepřevzal, ale de facto už v něm má hlavní slovo. Budoucí většinový majitel Pardubic Petr Dědek se podílel na záchraně Dynama mezi elitou v letošní sezoně a už vyhlíží světlé zítřky. V rozhovoru pro Hokej v 60 minutách prozradil cíl zaútočit do tří let na titul i důvody, proč podrží Dušana Salfického v managementu klubu.

Petr Dědek při utkání Pardubic
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Přesun pardubického klubu do vlastních rukou ale probíhá pomaleji, než si Dědek sliboval. "Máme dojednanou strukturu převzetí a teď už zbývá pouze to, aby to prošlo zastupitelstvem a klub byl předán. Protože na základě předešlého zastupitelstva jsem dostal exkluzivitu a zástupci města jednali pouze se mnou a dotahovaly se konkrétní kroky," uvedl Dědek, podnikatel a také golfový promotér.

"Nadále nelze prodlužovat vakuum. Jak z pozice hráčského kádru, tak také partnerů. Ta nejistota byla obrovská a klub to poškozuje. My navenek chceme dát jednoznačný signál, kdo je nový majitel a kam bude klub směřovat," řekl Dědek k dopisu, který adresoval pardubickému zastupitelstvu se snahou urychlit jednání obou zainteresovaných stran.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor Petra Dědka pro Hokej v 60 minutách

V klubu bude Heřman, ale i Salfický

Dědek se finančně výrazně podílel na záchraně klubu v záchranářských starostech. "Je zřejmé, že jsem do klubu přišel na začátku roku, kdy jsem klubu pomohl finanční injekcí pro nákup jednoho z klíčových hráčů, což byl Michal Vondrka, který Dynamu pomohl svými body."

"Již na první schůzce, kterou jsem na městě měl, jsem jim jednoznačně řekl: pokud chceme zůstat v extralize, je potřeba udělat zásadní změnu – přivést krizového manažera. Já jsem Ondru Heřmana přivedl na jednání, je to člověk, který pro Pardubice žije. Je hokejový fanatik a klub zná. Město mě vyslyšelo, dalo tam Ondru obratem, a ten začal nastolovat pořádek v klubu. Přivedli jsme posilu, vrátil se Tomáš Rolinek a mužstvo začalo šlapat. Hráči, trenéři i lidi okolo začali získávat důvěru a pár změn stačilo k tomu, aby se to obrátilo k pozitivní náladě," dodal Dědek k hektickému závěru základní části.

K velkým změnám ale v Pardubicích nedojde. Dědek se chce opírat i o člena představenstva Dušana Salfického, který je u části příznivců v nelibosti kvůli neúspěšnému působení v pozici generálního manažera klubu v nedávné minulosti.

"S Dušanem Salfickým počítáme i nadále. Dušan je výborný týmový hráč a každý v kolektivu má svoji úlohu. Ukázal ji při té záchraně. Zavolal do Ruska pro jednu z klíčových osob Stěpana Zacharčuka a to byla práce Dušana. Takže já ho v týmu určitě podržím, vím, co od něj budeme očekávat, a věřím, že práci odvede dobře," prohlásil na adresu Salfického.

Hlavní cíl? Titul do tří let

Přestože měly Pardubice problémy se záchranou, budoucí majitel nemá malých cílů. Do tří let by dokonce chtěl zaútočit na mistrovský titul. "Dynamo má obrovskou historii. To byla jedna z mých motivací, proč do Dynama nastoupit a pomoct mu. Hokej, to je hodně práce, peněz, starostí. Když jsem tam přišel na konci roku podívat se na zápas s Ondrou Heřmanem, Pardubice byly poslední a bylo tam osm tisíc fanoušků. A já říkám: Ondro, to není normální. Tam mě to nakoplo a přesvědčilo: pojďme to zkusit a vrátit zpátky."

"Dynamo má obrovský potenciál. Právě ta historie, regionální působení je o tom, že nejen my pomůžeme vrátit Dynamo tam, kam patří, a oprášit jeho úspěchy. Cítíme, že se nám hlásí partneři, protože chtějí s námi zpátky na té vlně jet. Dynamo má mnoho fanoušků. Nikdy jsem takovou atmosféru nezažil, tam jsou fanoušci, co jezdí desítky let. Věřím, že nejenom my, ale i partneři budou pomáhat. Rád bych ke stému výročí pardubického hokeje slavil titul," prozradil Dědek.

Posily? Zatím jen Claireaux

Východočeši zatím smlouvy členům kádru spíš prodlužovali, ať už šlo o beky Zacharčuka, Rhetta Hollanda nebo Juraje Mikuše. Přesto se jim povedl jeden výraznější úlovek na trhu volných hráčů. Ze Zlína přišel francouzský útočník Valentin Claireaux, který v poslední sezoně zaznamenal 30 bodů za 11 branek a 19 asistencí.

"Sledovali jsme ho. Potřebovali jsme doplnit ofenzivní bodování. Chybí nám góly, chybí nám přihrávky. Útok jsme doplnili o Valentina, ale ještě počítáme minimálně s jednou nebo dvěma posilami dopředu. Valentin dostal dobré reference od svých kolegů, kteří u nás hráli. Těší se, vidí potenciál, že bude v Dynamu hrát o play-off. Dohodli jsme se a jsem za to rád," prohlásil Dědek.

Východočeši chtějí víc zapracovat mladší hráče a odchovance. "Je pravdou, že Pardubice vždycky sázely na své odchovance, mládež je tam velice silná. My se na to budeme hodně zaměřovat a jeden z těch úkolů je právě vrátit stabilitu a dávat důvěru našim odchovancům. Matěj Blümel patří mezi ty, kteří dostanou větší prostor, a vedení i trenéři o tom hodně diskutovali. Věřím, že Matěj se zařadí mezi ty, kteří nám pomohou s góly," svěřil se Dědek.

Ačkoli se Pardubice v posledních letech spíš zachraňovaly, chce Dědek zachovat současný model extraligy.

"Já jako nový majitel budu prosazovat, aby aktuálně extraliga zůstala tak, jak je. Myslím si, že čtrnáct týmů je akorát na to, aby soutěž byla atraktivní. Já se nebráním do budoucna zúžení klidně i na dvanáct, ale teď si myslím, že čtrnáct týmů je akorát. Šestnáct týmů jako dočasná druhá varianta, která je teď na stole, rozumím jí. Ekonomicky slabším klubům může pomoct, ale je to jakási přechodná varianta, protože nevíme, jak dopadne sezona nová. V dlouhodobém horizontu se nebráním podpořit, a Pardubice tu ambici mít budou, zúžení i na dvanáct týmů," uzavřel Dědek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články