Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Sičák se vrací po zranění a vyhlíží extraligu. Čekám na úspěch už čtyři roky, říká

Hokejista Vladimír Sičák se zotavil po hrubém faulu z březnového duelu prvoligového play-off a už vyhlíží návrat do extraligy. Věří, že se mu podaří nejen po osobní, ale zejména po týmové stránce. A je přesvědčený o dostatečné síle Karlových Varů pro úspěšnou účast v play-off.

Vladimír Sičák v dresu Karlových Varů
zdroj: ČTK/Paprskář Pavel

Sedmatřicetiletého bývalého reprezentanta připravil o vrchol sezony v podobě play-off a následné baráže o extraligu hodně nešetrný atak vsetínského útočníka Davida Vítka, který Sičáka zasáhl loktem u hrazení a poslal ho do nemocnice. Výsledkem byl otřes mozku, zlomenina jařmové kosti a také prasklá čelist.

"Těším se moc," řekl Sičák po prvním tréninku na ledě se Západočechy. "Měli jsme teď 20 dnů volna a po těžké přípravě jsme si tak docela odpočinuli. Začátky jsou vždycky těžké, na ledě je to samozřejmě něco jiného než na suchu, ale jakmile se do toho člověk dostane, začne se cítit lépe i na tom ledě," uvedl.

K události z března, kvůli níž prožíval následně jen bezmoc na tribuně, že týmu nemůže pomoci, už se nechce vracet. "S tím člověk nemohl nic dělat... Hlavně jsem si přál, aby to kluci dotáhli k tomu konci, co jsme si všichni přáli. Povedlo se nám postoupit, po čemž jsme toužili celou sezonu," podotkl Sičák.

"Nebyl jsem tehdy ani moc nervózní. Bohužel jen sedíte nahoře a víte, že nemůžete nic dělat. Vidíte chyby a říkáte si jen, že jestli takhle hrajete taky, je to ostuda," smál se. "Shora se na to určitě každému hokejistovi kouká hůře než z ledu, i protože je tam vidět úplně každá chyba," dodal již vážněji.

Příprava před novým ročníkem extraligy potrvá ještě měsíc a půl. "Toho času je ještě dost, abychom se do toho dostali. Bude hlavně důležité se den za dnem zlepšovat. Pak už přijde ten den, kdy nás přepadne taková ta příjemná nervozita a vletíme do toho po hlavě," ujistil Sičák. Mužstvo, které zvládlo po jediné sezoně návrat mezi elitu, zůstalo z velké části pohromadě.

"Nadcházející sezona se nám musí povést, aby se ve Varech hrálo zase jednou play-off a my jsme něco pořádného dokázali. Čekám na úspěch už čtyři roky, tohle bude má pátá sezona tady," připomněl. Rád by s Karlovými Vary zažil minimálně semifinále, byť na pozice mezi nejlepším kvartetem budou hlavně aspirovat jiné celky.

Sičák: První liga? Zkušenost, ale extraligové play-off je něčím jiným

"Nejen předkolo a první kolo, ale zvládnout se dostat někam dál. Už se to podařilo pár týmům před námi a nevidím důvod, proč bychom to nemohli dokázat i my. Pevně věřím, že by tady mohl být dobrý tým, že potenciál ti kluci mají." První liga mohla posloužit jako dobrá zkušenost, ale extraligové play-off je něčím zcela jiným.

"Slyšel jsem toho hodně o první lize; jak je to hrozně těžké a podobné povídačky, ale mohu říct, že jsem toho v životě zažil a v hokeji odehrál mnoho. A mohu říci, že tři týmy mají úroveň a mezi nimi a zbytkem jsou velké rozdíly," prohlásil Sičák.

"Samozřejmě se může stát, že tři čtyři zápasy nešlapete, ale pak se to zase rozjede. Upřímně říkám, že nechci hrát zase spodek tabulky. Věřím, že všichni to vidí stejně a chtějí ukázat lidem, že mají na víc. Že máte hodně bodů v první lize, to z vás hokejistu nedělá," uzavřel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články