Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Revoluce v pardubickém Dynamu. Končí trenérský tým i manažer Rolinek

Vedení hokejových Pardubic sáhlo po vyřazení Dynama ve čtvrtfinále play-off extraligy k velkým změnám. Odvolalo realizační tým v čele s hlavním trenérem Richardem Králem a končí i jeho asistenti David Havíř, Petr Sýkora a také manažer Tomáš Rolinek.

Je nám líto, video expirovalo.
V Pardubicích končí kouč Král i celý realizační tým

"Chci poděkovat Richardu Královi a jeho asistentům za práci, kterou odvedli. Posunuli tým dvakrát po sobě do čtvrtfinále, urazili kus cesty. Dynamo teď potřebuje další impulz, aby v příštích sezonách bojovalo o medaile," uvedl majitel klubu Petr Dědek.

Složení nového trenérského týmu oznámí vedení Dynama v nejbližších dnech. Podle neoficiálních informací by se do Pardubic měl vrátit Marek Zadina, který je nyní asistentem Václava Varadi v Třinci. I v Dynamu by ale měl působit jako asistent.

Situaci Dynama se věnoval Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

Jednapadesátiletý Král vedl Pardubice od listopadu 2020, kdy na střídačce nahradil Milana Razýma. V minulé sezoně pod jeho vedením Dynamo obsadilo sedmé místo po základní části a ve čtvrtfinále play-off prohrálo s Mladou Boleslaví. V aktuálním ročníku ambiciózní tým po nevydařeném závěru základní části skončil pátý. V předkole vyřadil Karlovy Vary, ale ve čtvrtfinále nestačil na České Budějovice.

"Cílem byla medaile, to jsme nesplnili. Musíme přidat. Příští rok slavíme sto let klubu a náš cíl bude více než čtyřka. Změny přijdou," napsal Dědek na Twitteru v pondělí poté, do Dynamo prohrálo pátý čtvrtfinálový zápas na ledě Motoru a z play-off vypadlo.

Camarův odchod a chystané příchody z Ruska

Dědek oznámil, že v týmu po sezoně skončí kanadský útočník Anthony Camara. Druhý nejlepší střelec týmu v základní části se v play-off neprosadil.

"Anthony Camara je koncový hráč. Začátek sezony měl velmi špatný, potom se chytil. Samozřejmě jsme byli zklamaní z jeho prohřešků, faulů, dvakrát trestaný (předsedou disciplinární komise) Viktorem Ujčíkem. V play-off to bylo velké zklamání, vůbec nepomohl a tento hráč u nás nemůže pokračovat. Pro tým je to špatně," řekl Dědek na adresu hokejisty, který v Dynamu v lednu podepsal dvouletou smlouvu.

Majitel klubu zároveň potvrdil, že se bude snažit mužstvo posílit na všech postech. "Ukázalo se, že potřebujeme doplnit jak v defenzivě, tak v ofenzivě. Já jsem byl vždy zastáncem české cesty, takže budu hledat české hráče tak, abychom měli co nejméně cizinců. To je jedna z našich priorit," uvedl Dědek a naznačil, že se bude snažit získat zejména reprezentanty, kteří nyní působí v KHL. Z Ruska totiž zřejmě po sezoně většina z nich odejde. Důležitým kritériem pro nové posily by měly být zkušenosti z play-off.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články