Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Pardubice na vlastním ledě odvrátily čtvrtfinálový konec, série pokračuje

Série mezi Pardubicemi a Českými Budějovicemi nekončí. Východočeši ve čtvrtém čtvrtfinále rychle vedli o dvě branky, které jim zařídil Paulovič. Hosté snížili ve třetí třetině, ovšem Vondrka devatenáct vteřin před koncem zápasu už jen korigoval na konečných 2:3. Budějovický klub stále v sérii vede, ovšem už jen 3:1. 

Východočeši ve snaze oživit své naděje na postup do semifinále začali výborně a po 12 sekundách vedli. Paulovič tečoval před Hrachovinou Mikušův pokus a otevřel skóre. Na začátku šesté minuty se proti pravidlům provinil Valský a domácí mu zkrátili trest na polovinu, když Paulovič překonal českobudějovického gólmana povedenou ranou bez přípravy.

O chvilku později zachránil domácí tým brankář Frodl, jenž vychytal Karabáčka. Stejně úspěšně si vedl i Hrachovina po dobře sehraném přečíslení dvou na jednoho, do něhož se dostali Kousal s Říčkou. První přesilovku si pak zahráli i hokejisté Motoru, snížit však nedokázali.

Velké věci byly k vidění v úvodu druhé části, kdy se do rozmezí 25 sekund vešly tři obrovské šance. Proti Frodlovi nejprve neuspěl z ideální pozice zakončující Ondráček, vzápětí se na něho řítil v sólu Voženílek. Jen co se hra přelila na druhou stranu, čelil Hrachovina úspěšně v souboji tváří v tvář Heclovi.

"Přemýšlel jsem, co udělám. První myšlenkou byla střela, ale pak jsem to zkusil potáhnout do strany a chtěl to dát mezi nohy, ale bohužel to nevyšlo. Měl jsem asi radši zvolit tu střelu," řekl s hořkým úsměvem Voženílek.

Ve 26. minutě chyběl jen kousek Kautovi, aby povedenou ranou po ledě bez přípravy přidal v přesilovce třetí gól. V končící 32. minutě neuspěl z prostoru mezi kruhy Vála. Nedlouho poté vytáhl skvělý zákrok Frodl při Pechově zakončení.

Hned úvodní sekundy třetího dějství mohly přinést zápletku, jenže Gulaš po Pechově nahrávce zazvonil ranou bez přípravy pouze na tyčku. Právě zkušený útočník po chvilce fauloval, hosté se však ubránili a sami měli navíc ve 47. minutě k dispozici 63 sekund dlouhou přesilovku pět na tři. Stačilo jim 22. Šenkeříka sice ještě vychytal Frodl, ale krátce nato se dostal k volnému puku Voženílek a zblízka snížil.

Hosté však byli na dostřel jen 107 sekund, než si Anděl pohrál s Hrachovinou a vrátil Východočechům dvoubrankový náskok. Sedm minut před vypršením základní hrací doby mohl dát Pardubicím jistotu Blümel, jenže Hrachovina byl proti. Na druhé straně vzápětí zvonila tyčka po Piskáčkově bombě. Dvě minuty poté přišel obrovský závar v domácím brankovišti, stav se však nezměnil.

Českobudějovičtí sáhli v závěru k power-play, kterou ještě umocnilo Kautovo vyloučení. Soustředěně hrající domácí už si však první bod v sérii nenechali sebrat, přestože 19,7 sekundy před koncem skóroval Vondrka. 

"V pondělí nás čeká další zápas. Musíme jít krok za krokem. Zase to začne za stavu 0:0 a budeme se snažit vyhrát. Nemá podle mého cenu lámat si hlavu s tím, jaký je stav série. Musíme tam nechat všechno a věřit, že to dobře dopadne," řekl útočník Tomáš Kaut.

HC Dynamo Pardubice - HC Motor České Budějovice 3:2 (2:0, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 1. Paulovič (J. Mikuš), 7. Paulovič (Cienciala, Košťálek), 49. Anděl (T. Kaut) - 47. D. Voženílek (M. Hanzl, Pech), 60. Vondrka. Rozhodčí: Obadal, Stano - Zíka, Klouček. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. Diváci: 9452. Stav série: 1:3.

Pardubice: Frodl - Nedbal, J. Mikuš, Košťálek, Vála, Hrádek, J. Kolář, od 41. navíc Petgrave - Camara, Poulíček, Paulovič - Cienciala, R. Kousal, Říčka - Blümel, T. Kaut, Hecl - O. Rohlík, Anděl, Koffer. Trenér: R. Král.

České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štich, Bučko, Šenkeřík, Percy, Piskáček - J. Ondráček, Pech, Abdul - Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek - Gulaš, Holec, Vondrka - Valský, J. Novotný, D. Voženílek. Trenér: Modrý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články