Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Řepík: Jsem na tým hrdý, že jsme to nezabalili. Bronz pro mě osobně nic moc neznamená

Důvody vyřazení viděl v prvních dvou zápasech, přesto si pochvaloval návrat Sparty do série. Kapitán Pražanů Michal Řepík litoval špatného startu do semifinále proti Liberci a nepovedený rozhodující sedmý duel přirovnal právě k úvodním dvěma utkáním. Do finále postoupili Bílí Tygři po výhře 2:1.

Smutní sparťané na střídačce
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Zklamání je velké. Bohužel jsme si to nechali utéct. Řekl bych, že jsme si to prohráli v úvodních dvou zápasech a dnes v první půlce zápasu, která vypadala podobně jako ty dva první zápasy tady. Liberec má dobrý tým se zkušenými hráči, kteří tyhle vypjaté bitvy za poslední léta zažili vícekrát. Nestačilo to na ně," uvedl Řepík.

Jako kapitán byl na tým hrdý. "Základní část od nás byla výborná, ale bohužel to není jako ve fotbale, takže jdete do play-off. Každý chce a může vyhrát, je to něco jiného než základní část. Čtvrtfinále jsme přešli celkem v pohodě, narazili jsme pak na těžkého soupeře a neporadili jsme si v těch prvních zápasech. Ale jsem na tým hrdý, že jsme to nezabalili, dotáhli to na 3:3, bohužel jsme nezvládli ten poslední krok," mrzelo Řepíka.

Dotáhnout sérii stálo hodně sil, ale hráč se zkušenostmi z NHL ujistil, že dnes nijak nescházely. "Já se cítil docela v pohodě, i když to samozřejmě nebylo vůbec jednoduché mentálně dotahovat v sérii stav 0:3. Klobouk dolů před naším týmem, že jsme to dotáhli a do té série jsme se vrátili. Tak, jak jsme odehráli ty předchozí tři zápasy, jsme tu sérii měli odehrát od začátku. Možná by to pak bylo jiné, ale to už je bohužel jen to kdyby," konstatoval Řepík.

Zatímco v základní části svěřenci trenérů Miloslava Hořavy a Josefa Jandače dominovali v početních výhodách, s Bílými Tygry si při nich až tolik nepomohli. "Přesilovky se nám moc nedařily. Pomohli jsme si v nich jen v tom prodloužení. Oni v těch přesilovkách byli lepší než my," připustil Řepík.

Bronz nevnímal ani jako malou útěchu na velké zklamání. "Já popravdě řečeno ani nevěděl, že se dávají bronzové medaile. Jsem spíše rád za to, jak jsme zvládli základní část a že jsme se dostali do Ligy mistrů, pokud se bude hrát. Ten bronz jako takový pro mě osobně nic moc neznamená," uvedl.

Liberci, s nímž před pěti lety slavil extraligové zlato, bude přát úspěch ve finále. "Když jsme se zdravili na konci zápasu, tak jsem jim přál hodně štěstí a ať to dotáhnou až k titulu, když už nás porazili. Nevím, zda budu sedět u každého zápasu, ale hokej mám rád, člověk musí umět přijímat i porážky, takže když bude čas, podívám se i na nějaký finálový zápas," prohlásil.

Zda přijme pozvánku reprezentačního kouče Filipa Pešána, kterou lze s ohledem na jeho výkony očekávat, neměl jasno. "Je to těžký. Manželku s dítětem mám v Kanadě a v téhle situaci to pro mě bude hodně těžké rozhodování," uvedl Řepík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články