Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Třinec si zopakuje souboj o pohár s Libercem. Postup do finále vystřelil Růžička

Finále play-off extraligy bude mít stejné obsazení jako v roce 2019. Do souboje o Masarykův pohár postoupil po Liberci i Třinec, který udolal v sedmém utkání Mladou Boleslav 3:0. Výhru vystřelil Martin Růžička v přesilové hře, pojistky do prázdné brány přidali Tomáš Marcinko a Patrik Hrehorčák. Brankář Ondřej Kacetl si připsal třetí nulu v sérii a celkově čtvrtou v letošní vyřazovací fázi.

Hokejisté Třince se radují
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Třinec postoupil do finále potřetí za sebou, boj o titul začne v neděli na ledě Ocelářů. Mladá Boleslav obsadí konečné čtvrté místo.

"Byl to vyrovnaný zápas, ve kterém jsem tušil, že bude rozhodovat jeden gól, což se stalo. Chtěl bych poděkovat hráčům za postup do finále a odehraný zápas, který byl nesmírně těžký," řekl kouč domácích Václav Varaďa.

Trenéři domácích udělali po prohře v šestém zápase série několik změn v sestavě, do hry po zranění nasadili útočníka Ondřeje Kovařčíka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 7. semifinále Třinec – Mladá Boleslav

V úvodu byli aktivnější Oceláři, brankář hostů Jan Růžička ale všechny pokusy bez problémů zlikvidoval. Mladoboleslavští se postupně osmělili a ve 13. minutě se jim podařilo dostat po dorážce Bičevskise puk za záda gólmana Kacetla. Domácí si ale vzali takzvanou trenérskou výzvu a rozhodčí po dlouhém sledování gól neuznali kvůli kontaktu útočníka Jana Stránského s Kacetlem na hraně brankoviště.

"Rozhodčí rozhodli, jak rozhodli. Já jsem nepochyboval, že je to gól. Z mé strany atak do gólmana nebyl, nevím, jak to viděli rozhodčí a co tam zkoumali. V brankovišti jsem taky nebyl, takže za mě je tohle regulérní gól," řekl Jan Stránský pro O2 TV.

Vzápětí prošel za obranu hostů Rodewald, trefil však jen levou tyč. V závěru první třetiny mohl otevřít skóre Kotala, Kacetla ale nepřekonal a neujala se ani dorážka Šťastného.

Ve 26. minutě byl vyloučen Jaroměřský, hosté však první přesilovou hru nevyužili. Slibnou příležitost Claireauxe zlikvidoval Kacetl. Na druhé straně zahrozili Hrňa se Špačkem, bezbrankový stav ale nezměnili. Středočeši poté nepotrestali další faul Ocelářů a potvrdili, že přesilovky jim v sérii nešly. Neproměnili ani jedinou.

Při hře čtyři na čtyři ve 44. minutě se pokusil individuálně prosadit kapitán Ocelářů Vrána, Jan Růžička byl ale připraven.

Ve 46. minutě byli v krátkém sledu vyloučeni Kousal se Strnadem a domácí dostali 1:29 minuty dlouhou výhodu přesilové hry pět na tři. Do brejku se však dostal Bičevskis, Kacetla ovšem nepřekonal. Vzápětí se prosadili domácí, když skóre otevřel Martin Růžička. "Šlo o hodně a oba týmy si to uvědomovaly. Asi rozhodl gól v přesilovce, pak jsme to ubojovali," radoval se Růžička.

Následně duel skončil pro trenéra Bruslařů Pateru, který dostal osobní trest za fyzický kontakt s rozhodčím Hejdukem, když si stěžoval na nepotrestaný zákrok Marcinka na lotyšského útočníka při šanci předcházející gólu domácích.

V 54. minutě byl blízko vyrovnání Strnad, trefil však jen horní tyč. Na brankové konstrukci skončila i Ševcova střela o minutu později. "Byl jsem rád, že jsem měl tyčky postavené dobře. Měl jsem velkou dávku štěstí. Těžko ty situace popsat. První jsem vůbec neviděl, druhá byla rychlá střela přes beka a nestačil jsem zareagovat. Jsem rád, že to skončilo na tyčkách a postoupili jsme do finále," řekl Kacetl, který si připsal 25 zákroků.

V závěru hosté riskovali bez brankáře, Ciencialovi se však vyrovnat nepodařilo a poté Třinec dvakrát trefil prázdnou branku. "Vypadli jsme, musíme pogratulovat Třinci k postupu do finále, ale všichni víme, že to nebylo fér. Zápas rozhodl úplně někdo jiný. My jsme na kluky hrdí, odmakali celou sezonu a je škoda, že se to neodehraje fér v sedmém zápase. Tohle je hnus, tomu se člověk musí jen smát," řekl trenér hostů Pavel Patera.

Semifinále play-off hokejové Tipsport extraligy - 7. zápas:

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 47. M. Růžička (M. Špaček), 60. Marcinko (M. Doudera), 60. Hrehorčák. Rozhodčí: Hejduk, Hodek - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:4, navíc Patera (Mladá Boleslav) do konce utkání. Využití: 1:0. Bez diváků. Konečný stav série: 4:3.

Třinec: Kacetl - Gernát, M. Doudera, Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, Freibergs - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Rodewald, Marcinko, Hrňa - O. Kovařčík, M. Špaček, M. Kovařčík - Dravecký, M. Roman, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Hrbas, Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad, Šidlík - D. Šťastný, Cienciala, Kotala - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - Claireaux, A. Zbořil, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články