Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Po sérii porážek Šlégr odstoupil. Litvínov dočasně povede trenérský triumvirát

Litvínov po prohře v Hradci Králové 2:6 zaznamenal pátou porážku v řadě a trenér Jiří Šlégr se rozhodl rezignovat na post hlavního kouče týmu. Ve 22. kole extraligy proti Karlovým Varům už mužstvo povede trojice Radim Skuhrovec, Jindřich Kotrla a Josef Beránek, kteří budou dočasnými trenéry.

Sport
zdroj: ČT4

Olympijský vítěz z Nagana Šlégr, který je zároveň šéfem klubu, chtěl opustit střídačku Litvínova již před měsícem. Představenstvo ale tehdy jeho rezignaci nepřijalo.

"Moje rozhodnutí je logické v tom smyslu, že pro mužstvo moje osoba nedává, co by to vyžadovalo. Je potřeba přivést někoho jiného, uvidíme, jestli tomu pomůže, jestli tým nastartuje. Ale není možné u toho jen stát a koukat se, jak se propadáme tabulkou," uvedl Šlégr pro idnes.cz. "Není to o tom, že bych od toho utíkal. Nesu plnou zodpovědnost jako předseda představenstva a generální ředitel, rozhodně se od toho nedistancuji," řekl.

Nového šéfa střídačky chtějí v Litvínově představit co nejdříve. Nejpozději do konce týdne. "Necháme si pro sebe, kolik je kandidátů, i jejich jména. Fanoušci budou spekulovat, což není nic složitého. Na trhu je jasné, kteří trenéři jsou volní, není to žádná velká písemka. Kdo bude ochoten nám pomoct s nějakým smysluplným receptem, tak ho angažujeme," uvedl Šlégr.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Litvínov

Bez angažmá jsou momentálně například Josef Jandač, Alois Hadamczik, Antonín Stavjaňa, Vladimír Kýhos nebo Miloslav Hořava, který je podepsaný pod historickým titulem Litvínova. V minulých dnech se spekulovalo o zájmu Severočechů o tandem František Výborný - Marian Jelínek.

Litvínovu, který v předchozím ročníku hrál ve skupině o udržení, se od začátku sezony vůbec nedaří. Na kontě má z odehraných 21 zápasů jen 18 bodů a Pardubice jsou za ním jen kvůli horšímu skóre. Severočeši sice na úvod porazili Brno, ale pak vyšli pětkrát bodově zcela naprázdno a nedokázali dosud vyhrát dva zápasy po sobě.

"Kluci mají hlavu úplně plnou, nosí tam několik myšlenek. Potřebují si ji vyčistit, hrát jednodušeji, bojovat, jinak se z toho nedostanou. Na to recept úplně není; když je mužstvo v křeči, dostane první, druhý gól a sesype se. Přestože proti Spartě hrajeme velice slušně, nevyhrajeme. Je to o hlavách, ne že ne," uvedl Šlégr.

Osmačtyřicetiletý Šlégr se jakožto předseda představenstva opětovně vrátil na litvínovskou střídačku před koncem února, kdy nahradil odvolaného Milana Razýma. Přestože Verva ani poté nepostoupila do vyřazovacích bojů o titul, klubové vedení rozhodlo o jeho pokračování u mužstva.

Šlégrova rezignace je čtvrtým předčasným trenérským koncem v této sezoně extraligy. Nejdříve byl po porážce 4. října ve Zlíně v 7. kole odvolán z lavičky Pardubic Ladislav Lubina a tým převzal asistent Radek Bělohlav. Ve Zlíně skončil 17. října Antonín Stavjaňa a nahradil jej Robert Svoboda.

A na začátku minulého týdne se na brněnskou střídačku vrátil klubový šéf Libor Zábranský. Stalo se tak den poté, co se bezprostředně po domácím debaklu s Karlovými Vary (2:7) v 19. kole vzdal funkce kouč Petr Fiala.

Změnil se i realizační tým Hradce Králové: Vladimír Růžička starší doplnil 23. října na pozici hlavního trenéra Tomáše Martince.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články