Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Krize Litvínova se prohlubuje, po utkání v Hradci Králové padl popáté v řadě

V duelu dvou trápících se týmů uspěl domácí Hradec Králové, který porazil ve 21. kole extraligy Litvínov 6:2. Východočeši vedli už o čtyři branky a na utnutí jejich černé série pěti porážek nic nezměnily ani dvě snižovací trefy hostů. Severočeši prohráli popáté za sebou a na desáté místo ztrácí devět bodů.

Utkání Hradec Králové – Litvínov
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Čekání na výhru bylo hodně dlouhé. Máme teď do Vánoc zápasy, kde na nás většinou čekají soupeři někde kolem nás, takže přichází důležité období. Potřebovali jsme si spravit chuť a trochu si dokázat, že nejsme takový střeva, jak to vypadalo poslední dobou výsledkově," řekl kapitán domácích Radek Smoleňák.

Herní nepohoda obou celků se podepsala na nervózním začátku. Hradečtí dokonce ve vlastní přesilovce pustili hosty do velké šance. Gerhát však gólmana Mazance, nejlepšího hráče Mountfieldu v posledních utkáních, pokusem z úhlu nepřekonal. Podobně dopadl na druhé straně také Dragoun, odražený puk napálil golfovým úderem, ale namířil jen doprostřed branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Litvínov

Domácím nakonec pomohlo i štěstí. Pilař, útočník přeučený na obránce, nahodil ve 12. minutě puk od modré čáry, který propadl až do sítě. Třiadvacetiletý hráč působící převážně v první lize tak zapsal svůj první gól i kanadský bod v elitní soutěži.

"Radek hraje dobře, už to ale není žádný mladý janek. Je to chytrý kluk a umí si v hlavě srovnat, co má zrovna na ledě udělat," ocenil svého spoluhráče Michal Dragoun, který se vrátil po čase do sestavy domácích.

Od té chvíle byli Východočeši jednoznačně lepší, což ale číselně potvrdili až ve druhé třetině. Tu však začali ve velkém stylu. Kapitán Smoleňák se hned po úvodním buly dostal do úniku, který zakončil bekhendovým blafákem. Honzík byl překonán, branka padla po šesti vteřinách hry.

Nápor pokračoval, hosté měli prakticky jen jednu šanci. Bývalý útočník Hradce Jarůšek však pálil vedle. Mimo tohoto momentu vládli Východočeši. Velkou možnost měli Smoleňák i Perret, obránce Filip Pavlík trefil tyč.

Až poté přišly dva gólové údery. Ve 32. minutě napálil puk vyražený brankářem pod horní tyč Cingel a o dvě minuty později se po samostatném úniku prosadil rychlík Chalupa. Honzíka pokořil střelou mezi betony.

"Do druhé třetiny jsme šli s tím, že jsme v oslabení, musíme si dát pozor na buly, ještě jsme se o tom bavili, přesto nám protihráč unikl a dal na 2:0. Pak jsme hru z mého pohledu zbytečně otevřeli, a proto jsme po druhé části prohrávali o tři góly," řekl trenér Vervy Jiří Šlégr.

Zdálo se být rozhodnuto, jenže hosté se ještě vrátili do hry díky matadorům. Ve 40. minutě využil přesilovku pohotovou ranou Lukeš. Ve třetí části, v 52. minutě, se pak exkluzivním gólem připomněl jeho dlouholetý kumpán z útoku Hübl. Veterán pálil z otočky - a naprosto přesně pod břevno. Verva však už další gól nepřidala, naopak v její power-play skóroval do prázdné branky Vincour a šestý gól přidal v poslední minutě Rákos.

21. kolo hokejové extraligy:

Mountfield Hradec Králové - HC Verva Litvínov 6:2 (1:0, 3:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 12. R. Pilař (R. Pavlík, Dragoun), 21. Smoleňák (Zámorský, Dragoun), 32. Cingel, 34. M. Chalupa (Zámorský), 59. Vincour (Červený), 60. Rákos (Smoleňák, Zámorský) - 40. F. Lukeš (T. Pavelka, V. Hübl), 53. V. Hübl (Trávníček). Rozhodčí: Hejduk, M. Sýkora - Gerát, Hynek. Vyloučení: 7:7, navíc Vopelka - Jánošík 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4376.

Hradec Králové: Mazanec - Zámorský, Linhart, F. Pavlík, Šalda, Nedomlel, Rosandič, R. Pilař - Vincour, Rákos, Červený - Smoleňák, Cingel, M. Chalupa - Jergl, Koukal, Perret - Vopelka, Dragoun, R. Pavlík. Trenéři: V. Růžička, T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Litvínov: Honzík - Jánošík, L. Doudera, Baránek, Ščotka, Kudla, T. Pavelka - Mahbod, V. Hübl, F. Lukeš - Petružálek, M. Hanzl, Jarůšek - Myšák, J. Mikúš, Kašpar - Válek, Gerhát, Trávníček - Zygmunt. Trenéři: Šlégr, Kotrla a Skuhrovec.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články