Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Plzeň zvítězila nad Hradcem Králové a ještě živí šanci na čtyřku

Jeden stále doufá v top čtyřku, druhý už tuto naději ztratil. Pátá Plzeň stále může myslet na přímý postup do čtvrtfinále, Hradec Králové už nikoliv. Východočeši doma nestačili na Indiány jasně 2:5 v 51. kole hokejové extraligy. Dobrou bilanci Plzně proti Mountfieldu potvrdil dvěma trefami Milan Gulaš. Mountfield po třetí prohře v řadě o šanci přišel a bude hrát předkolo play off. Indiáni popáté za sebou bodovali a z toho počtvrté vyhráli.

Hokejisté Plzně slaví gól na ledě Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Začátek byl těžký. Jsme rádi, že jsme to zlomili a vezeme tři body. Byli jsme dobře nachystaní, hrozně důležitá byla první trefa. V neděli ještě budeme hrát o první čtyřku. Budeme chtít vyhrát a pak se uvidí, jak se situace vyvine," řekl útočník Plzně Tomáš Mertl, který má za sebou i působení v Hradci Králové.

Indiáni byli hned od počátku údernější. Hrálo se prakticky jen v královéhradeckém pásmu a hosté byli i efektivní. Prokázal to hned ve čtvrté minutě jejich lídr Gulaš, jenž z úhlu překvapil Lukeše.

Západočeši měli i další možnosti. Například Maláta, jemuž se podařilo objet Lukeše, na poslední chvíli zablokoval obránce Nedomlel. Po Strakově průniku zase puk Lukešovi propadl a v poslední chvíli ho odpálil zadák Pavlík. Že nešlo o branku, potvrdil také videorozhodčí.

Přestože Mountfield herně strádal, mohl vyrovnat. V deváté minutě ujel Francouz Perret, jehož v jasné pozici srazil krosčekem Stříteský. Rozhodčí nařídili trestné střílení, kapitán Smoleňák ho plánoval proměnit střelou mezi betony, jenže gólman Frodl pohotově zasáhl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Plzeň

Pro Hradecké to byla rána. Přišly však i další. Konkrétně ještě dvě branky během první dvacetiminutovky. V 15. minutě proměnil perfektní Dočekalovu přihrávku od zadního mantinelu Eberle. A hned o chvíli později potvrdil svou pohodu dvacátou brankou v sezoně Kodýtek, když Lukeše překonal skvělou ranou do horního rohu.

Druhá třetina byla velmi rušná. Východočeši se vrhali do útoku, měli dost šancí. Jenže v plzeňském brankovišti exceloval Frodl. Brankář lapil Veselého ránu z nebezpečné vzdálenosti, zasáhl také proti Pilařově dorážce a poradil si i se samostatným únikem Sklenáře.

Hosté byli sice v defenzivě, přesto dál nebezpeční. V oslabení byl sám před Lukešem Eberle, gólman byl lepší. Chytil také Strakův samostatný nájezd. Nestačil až ve 35. minutě na Malátovu střelu, jíž zakončil akci dvou proti jednomu a proměnil perfektní Strakův pas. Pro Hradec to bylo o to kyselejší, že těsně předtím nepřekonal Frodla zblízka Kelly Klíma. Plzeň navíc náskok ještě pojistila: Gulaš se podruhé v zápase prosadil v přesilovce precizní ranou bez přípravy.

Třetí třetina byla hlavně plzeňským bojem o čisté konto pro Frodla. Hradec byl jasně aktivnější a gólman Indiánů nakonec úkol nezvládl, dorážkou ho v 51. minutě překonal Pilař svým druhým gólem v sezoně a o čtyři minuty později Veselý premiérovým zásahem v ročníku.

"Hráli jsme špatně, vepředu jsme propadali. Oni mají dobré hráče, proto nám odskočili, což rozhodlo. Naším cílem bylo udělat první čtyřku, ale nepovedlo se. Ale play-off je něco jiného," uvedl útočník Jan Veselý, který sehrál za Mountfield v sezoně 10. utkání a jinak nastupoval za prvoligový Kolín.

Mountfield Hradec Králové - HC Škoda Plzeň 2:5 (0:3, 0:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 51. Pilař (Kevin Klíma), 55. J. Veselý (Lev, Smoleňák) - 4. Gulaš (V. Lang, P. Musil), 15. Eberle (Dočekal), 16. Kodýtek (Rob, Budík), 35. Malát (P. Straka, Kvasnička), 39. Gulaš (Kodýtek, Budík). Rozhodčí: Pražák, Obadal - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Bez diváků.

Sestavy:

Hradec Králové: Š. Lukeš - F. Pavlík, Nedomlel, Graňák, Šalda, Gaspar, Čáp - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Zachar, V. Růžička ml., J. Sklenář - J. Veselý, Lev, Smoleňák - Kelly Klíma, Koukal, Pilař. Trenér: V. Růžička st.

Plzeň: Frodl - Stříteský, Budík, Jiříček, Kvasnička, L. Kaňák, V. Lang, Vráblík - Gulaš, Mertl, P. Musil - Rob, Kodýtek, F. Suchý - Malát, Kracík, P. Straka - Eberle, F. Přikryl, Dočekal. Trenér: Čihák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články