Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Dokázali jsme se vždycky rychle vrátit do hry, hledal příčinu úspěchu Boleslavi Šťastný

Mladá Boleslav udělala velký krok k přímému postupu do čtvrtfinále play-off a opět byl u toho nejlepší kanonýr týmu David Šťastný. Vyrovnávacím gólem na 2:2 nastartoval Bruslaře k obratu proti Hradci Králové na konečných 4:2, po kterém mají třetí Středočeši náskok pěti bodů před pátými Východočechy.

David Šťastný z Mladé Boleslavi se raduje s Martinem Ševcem
zdroj: ČTK autor: Jan Pavlíček

"Zápas se mi hodnotí samozřejmě dobře. Vyhráli jsme za tři body. Pro nás je to hodně důležité vítězství," pochvaloval si Šťastný po utkání. "Dvakrát jsme dokázali vyrovnat. Byl to hodně týmový výkon, všichni jsme bojovali a hráli jsme tak, jak máme," řekl.

On sám se podepsal pod druhé vyrovnání, když se trefil v početní výhodě. Klíčové momenty ale viděl reprezentační útočník v rychlých odpovědích na inkasované branky. "Dokázali jsme se vždycky rychle vrátit do hry. Ne jako v Litvínově, tam jsme dostali jeden gól a najednou z toho byly tři," poukázal na nedělní porážku na severu Čech.

Mladá Boleslav tak rázně nakročila do čtvrtfinále, k jeho jistotě stačí Bruslařům získat ve zbylých dvou zápasech jeden bod. "Tlak jsme samozřejmě cítili. Někdo může říkat, že ne. Samozřejmě všichni víme, o co hrajeme," podotkl Šťastný, který si připsal v utkání trefu číslo 25.

Los ale nemají Středočeši do zbytku základní části úplně jednoduchý  v pátek jedou do Třince, v neděli na Spartu. Tedy na led nejlepších týmů extraligy, které bojují o Prezidentský pohár. "Já doufám, že to urveme už v pátek a pak už se budeme moct soustředit na čtvrtfinále," uvedl Šťastný.

I zápas s Hradcem Králové už měl podle něj parametry play-off. "Bylo to hodně vyhrocené. Pořád se řvalo mezi střídačkama, řvalo se i na led. Já jsem se ale soustředil, abychom třetí gól dali my," dodal sedmadvacetiletý útočník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články