Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

SOUHRN 51. KOLA: Prezidentský pohár patří Spartě, Bruslaři uhájili top čtyřku

Prezidentský pohár potřetí v historii náleží Spartě. Trofej, která se uděluje od sezony 2009/10 nejlepšímu celku základní části hokejové extraligy, patřila Pražanům také v letech 2012 a 2014. Sparta si letošní triumf pojistila stylovou výhrou 5:0 nad rivalem z Brna a druhý Třinec, jenž padl 3:4 v 51. kole v Mladé Boleslavi, ji už neohrozí. Bruslaři naopak cennou výhrou získali jistotu umístění v top čtyřce zaručující přímý postup do play-off. Na něco podobného může zapomenout Hradec Králové, který doma prohrál s Indiány 2:5. Právě Plzeň s Libercem, jenž uspěl proti Zlínu, jsou posledními kandidáty na jedno volné místo ve čtyřce. 

Roman Horák slaví branku proti Kometě
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Sparta Praha - Kometa Brno 5:0

6:1 a nyní 5:0, to jsou dvě jasná vítězství Sparty proti rivalovi z Brna v této extraligové sezoně. V předposledním kole si navíc zajistila Prezidentský pohár pro vítěze základní části. Před závěrečným nedělním kolem dlouhodobé fáze soutěže mají Pražané náskok pěti bodů na druhý Třinec, který prohrál v Mladé Boleslavi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Kometa Brno

Třinec - Mladá Boleslav 3:4

Jeden slaví přímý postup do play-off, druhý nejspíš ztratil Prezidentský pohár. Hokejisté Mladé Boleslavi zvládli závěr základní části, když si pojistili místo v nejlepší čtyřce extraligy. Potvrdili to vítězstvím nad Třincem 4:3. Oceláři byli vedení jako domácí, ale po domluvě odehráli duel na ledě Středočechů, kterým důležité tři body zajistil také dva góly Ondřeje Najmana.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Mladá Boleslav

Hradec Králové - Plzeň 2:5

Jeden stále doufá v top čtyřku, druhý už tuto naději ztratil. Pátá Plzeň stále může myslet na přímý postup do čtvrtfinále, Hradec Králové už nikoliv. Východočeši doma nestačili na Indiány jasně 2:5. Dobrou bilanci Plzně proti Mountfieldu potvrdil dvěma trefami Milan Gulaš.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Plzeň

Liberec - Zlín 5:2

Dílčí povinnost splnili a vše musí liberečtí hokejisté ještě potvrdit v posledním kole základní části extraligy. Bílí Tygři porazili doma Zlín v 51. kole výsledkem 5:2. Drží čtvrtou příčku zajišťující přímý postup do play-off, k čemuž pomohla především povedená druhá třetina, kterou vyhráli 5:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Zlín

Litvínov - České Budějovice 7:3

Litvínov se s vervou rozjel k výborným výkonům v závěru základní části. České Budějovice doma rozebral 7:3 a zapsal šestou výhru za sebou. Velký večer zažil obránce Jan Ščotka, jenž nasázel hattrick, a persona chemiků Viktor Hübl podpořil vítězství dvěma góly s dvěma asistencemi. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - České Budějovice

Pardubice - Karlovy Vary 3:2 po prodloužení

Vyrovnanější duel, než se možná čekal. Karlovy Vary přijely do Pardubic s omlazeným kádrem, v němž bylo k vidění i několik juniorů. Přestože šetřili Energetici některé opory, sehráli více než důstojnou partii, s Dynamem padli až v prodloužení 2:3. Východočeši si díky teprve druhé výhře z posledních sedmi zápasů zajistili sedmé místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Karlovy Vary

Olomouc - Vítkovice 0:4

Vítkovičtí hokejisté potvrdili zlepšenou formu. Třetí výhru za sebou přidali Ostravané na ledě Olomouce a posunuli se v tabulce na osmou příčku. Vítězství 4:0 podtrhl třetí vychytanou nulou v sezoně Miroslav Svoboda za 31 úspěšných zákroků.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Vítkovice
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články