Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Plzeň udolala České Budějovice až v samotném závěru. Vyrovnaný duel rozsekl Kantner

Českobudějovický Motor nadále čeká na první bod po návratu mezi extraligovou elitu. Tentokrát nestačil v pátém kole na Plzeň, když podlehl 2:4. Rozhodující moment přišel v 59. minutě, kdy po chybě soupeře vstřelil vítěznou branku Matyáš Kantner. Jihočeši padli i potřetí v nové sezoně.

Utkání Plzeň – České Budějovice
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Budějovičtí jsou výborní bruslaři. Od nás nebyla první třetina dobrá. Vlastně celý zápas jsme s tím bojovali. Měli jsme sice kolem 40 střel a tlačili jsme se do brány. Mají nás asi načtené a ubránili nám přesilovky. Nedali nám to zadarmo a byly to hodně vydřené tři body," hodnotil úvodní část a celkový průběh zápasu plzeňský útočník Kantner.

"Je to stále stejné. Dokud si neuvědomíme, že se hraje celých dvacet minut, a dokud se necháme zbytečně vylučovat, tak budeme za hloupý a nedisciplinovaný tým. Hokejka má být na ledě, a ne jako mačeta ve vzduchu. Při kvalitě plzeňských hráčů bylo jasné, že devět našich vyloučení potrestají," zlobil se nad opakujícími se nedostatky ve hře nováčka kouč Motoru Václav Prospal.

Domácí se v ofenzivě obtížně prosazovali přes dobře bruslící a důrazně hrající soupeře. Naopak záhy z brejku táhlou střelou z levého kruhu protáhl Karabáček gólmana Frodla. Jeho protějšek a extraligový debutant Patera musel pořádně zasahovat až proti bekhendu Kracíka a chvíli nato teči nekrytého Eberleho. Ve 14. minutě při přečíslení dvou na jednoho Straka trefil sice jen levou tyč, ale dojíždějící Stříteský už pohotovou bekhendovou dorážkou otevřel skóre.

O pouhých 27 vteřin později však po individuálním průniku Venkrbce pohotově zblízka vyrovnal Holec. Hosté navíc devět vteřin před první sirénou dokonali obrat, když Frodla překvapil svižnou střelou přes obránce Novák.

Na začátku prostřední části hráči Motoru nezužitkovali početní výhodu a naopak se dostali pod tlak. Hosté v polovině utkání nabídli "indiánům" dvěma fauly téměř půl druhé minuty dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Patera si však dokázal poradit s dvěma pokusy Roba a zlikvidoval i Mertlovu šanci. Střelecká aktivita domácích pokračovala, ale urputně bránící Jihočeši odolávali.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky Západočeši zvládli oslabení a Pavlovo čtyřminutové vyloučení potrestal v 47. minutě po Kodýtkově ideální přihrávce ranou bez přípravy pod břevno Mertl. Za chvíli mohli hosté odpovědět při přesilové hře čtyři na tři a následné krátké pět na tři, početní výhodu však nezvládli. Obdobně si ale poté vedli domácí při dvojitém vyloučení Christova.

Zápas tak spěl do prodloužení, až 73 vteřin před koncem zaváhání Prokeše na útočné modré čáře využil k samostatnému úniku Kantner a povedeným bekhendovým blafákem rozhodl. Na konečných 4:2 upravil do prázdné branky Kodýtek při power-play Jihočechů.

5. kolo hokejové extraligy:

HC Škoda Plzeň - Madeta Motor České Budějovice 4:2 (1:2, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 14. Stříteský (P. Straka, Kodýtek), 47. Mertl (Kodýtek, Kracík), 59. Kantner, 60. Kodýtek (P. Straka) - 15. Holec (Venkrbec, Christov), 20. Martin Novák (Slováček, Suchánek). Rozhodčí: Pešina, Lacina - Zíka, Malý. Vyloučení: 5:9, navíc J. Suchánek a Pavel (oba Č. Budějovice) oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezená kapacita).

Plzeň: Frodl - Jiříček, Budík, Stříteský, V. Lang, L. Kaňák, Vráblík - Gulaš, Mertl, F. Suchý - Rob, P. Musil, Stach - Kantner, Kracík, Pour - Eberle, Kodýtek, P. Straka. Trenér: Čihák.

České Budějovice: J. Patera - Plášil, Pýcha, J. Suchánek, Pavel, Allen, Vydarený - Holec, Venkrbec, Christov - Slováček, R. Přikryl, D. Voženílek - Karabáček, Jonák, Martin Novák - M. Beránek, Prokeš, Indrák. Trenér: Prospal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články