Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Piráti si vyšlápli na Spartu a nadělili jí pět gólů. Peters má první nulu

Souboj favorita a outsidera dopadl překvapivě. V tabulce extraligy poslední Piráti Chomutov přehráli na svém ledě jasně pražskou Spartu 5:0, která prohrála podruhé za sebou. Domácí třikrát udeřili v přesilových hrách. Jedním gólem a dvěma asistencemi se zaskvěl Jan Stránský a Juraj Valach. První čisté konto ve třetím duelu si připsal brankář Chomutova Justin Peters.

Gólman Chomutova Justin Peters
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Jsem za tři body rád, protože už jsem si říkal, že to bude jedna z těch horších sezon. Tentokrát mi to vyšlo a doufám, že to bude pokračovat, protože se nesmíme uspokojit jedním zápasem. Už jsme toho dost pokazili, takže věřím, že nás výhra trochu nakopne a budeme sbírat body, abychom se vrátili na dostřel týmům před námi a něco se sezonou ještě udělali," řekl obránce Juraj Valach, který si připsal tři kanadské body.

Utkání začalo šancí Koblasy, který si ale z mezikruží na Machovského nepřišel. Hosté mohli odpovědět v přesilových hrách, na zámořskou posilu Severočechů však vyzrát nedokázali. V 18. minutě tak otevřel skóre domácí Stránský, jenž potrestal Sillovo vyloučení.

I podruhé se Chomutov prosadil v přesilové hře. Na trestné lavici seděl Beran a Machovského překonal povedenou střelou obránce Valach. Třetí branku domácích měl na hokejce Marjamäki, jenž ale brankářskou oporu Sparty tentokráte nepřelstil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Sparta

Pražané se poté poprvé v zápase ubránili v oslabení, ve 37. minutě ale dostali další trest a inkasovali potřetí. Stránského střelu tečoval Jank a domácí vedli 3:0.

Do závěrečné třetiny vstoupila Sparta v oslabení a v brance s Honzíkem, který dostal šanci místo Machovského. Dokázal zlikvidovat dvě příležitosti Knota, ale ve 44. minutě kapituloval i on, když jej překonal Svoboda. Na 5:0 zvýšil už za tři minuty po přečíslení dva na jednoho Havel.

Upravit prohru Sparty mohl Jarůšek, v přesilové hře však trefil jen tyč. Sparta se tak poprvé v sezoně střelecky neprosadila a připsala si druhou prohru v řadě. Naplno bodovat nedokázala čtyřikrát za sebou. V tabulce je ale i nadále druhá.

Piráti Chomutov - HC Sparta Praha 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 18. J. Stránský (Valach, Duda), 25. Valach (J. Stránský), 38. Jank (J. Stránský, Valach), 45. T. Svoboda (V. Růžička ml., Sklenář), 48. Havel (Koblasa). Rozhodčí: Hribik, Bejček - Kis, Rampír. Vyloučení: 3:5. Využití: 3:0. Diváci: 4213.

Sestavy:

Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich - T. Svoboda, V. Růžička ml., Sklenář - Duda, Klhůfek, Tomica - J. Stránský, Vantuch, Marjamäki - Havel, Hanták, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Sparta: Machovský (41. Honzík) - Delisle, T. Voráček, Blain, Tomáš Dvořák, Gregorc, Košťálek, od 33. navíc M. Jandus - A. Kudrna, P. Vrána, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - Jarůšek, Sill, Rousek - Pšenička, Smejkal, Beran. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Ohlasy trenérů:

Jan Šťastný (Chomutov): "Měli jsme už od rána obrovskou motivaci, protože do Chomutova přijelo vynikající mužstvo, kterým Sparta rozhodně je. Na našich hráčích bylo vidět, že chtějí vyhrát. Podařilo se nám dát tři branky z přesilovek a pak rychle odskočit na 4:0, což rozhodlo. Jednoznačným klíčem k úspěchu byly využité přesilovky, ubráněná oslabení a vynikající výkon Justina Peterse. Jsme strašně moc rádi, že jsme vyhráli a strašně moc si toho ceníme."

Uwe Krupp (Sparta): "Nejprve bych chtěl pogratulovat Chomutovu, kterému vyšly přesilové hry. Podruhé za sebou jsme nebyli připraveni na začátek zápasu, to musíme zlepšit. Dostali jsme od soupeře velkou lekci. V neděli musíme lépe začít a předvádět lepší hru."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články