Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Německá reprezentace? Jedině až můj kontrakt ve Spartě vyprší, odmítl spekulace Krupp

Uvolněné místo hlavního trenéra německé reprezentace není pro Uweho Kruppa aktuální. Kouč Sparty má v pražském klubu smlouvu do konce sezony 2019–20 a do té doby by nemohl vést národní tým západních sousedů na plný úvazek. Spekulace ohledně angažování Kruppa německým svazem se vyrojily poté, co na funkci rezignoval Marco Sturm, který se přesunul do NHL k Los Angeles Kings.

Uwe Krupp
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Myslím, že je asi vcelku normální, že i moje jméno bylo nadhozeno mezi těmi případnými kandidáty. Nikdo ale zatím neoslovil Spartu. A německý svaz hledá trenéra a manažera na plný úvazek, někoho, kdo by zastával obě pozice. A já mám platný kontrakt ve Spartě. Takže já to nebudu," řekl Krupp po neúspěšném extraligovém duelu Sparty s Mladou Boleslaví.

Variantou pro něho není ani to, že by vedl Spartu i Německo zároveň. "Opravdu se o tom se mnou nikdo nebavil. Ve Spartě jsem vázán dvouletou smlouvou, a kdybych někdy chtěl zase pracovat pro německý hokejový svaz v roli, jakou zastával u týmu Marco Sturm, může se tak stát jedině až poté, co můj stávající kontrakt ve Spartě vyprší. Ale oni potřebují někoho, kdo to bude dělat teď," prohlásil Krupp.

Třiapadesátiletý Krupp vedl německou reprezentaci v letech 2005 až 2011, později mezi německou elitou Kolín nad Rýnem a před příchodem do Sparty Berlín, kde mu po minulé sezoně skončila smlouva. Před osmi lety dovedl Německo na domácím MS ke čtvrté příčce, nejlepšímu umístění od zisku stříbra v roce 1953.

Situaci okolo trenéra Marca Sturma v NHL se věnoval i nový Hokej fokus podcast:

Po utkání proti Mladé Boleslavi musí být pro družinu kouče Uweho Kruppa alarmující především 13 gólů, jež Pražané inkasovali za uplynulé tři zápasy. "Udělali jsme tam pár chyb, kdy jsme nechávali dorážet jejich hráče z předbrankového prostoru, na což jsme se připravovali a nechtěli to dopustit, ale mají na to šikovné hráče a docpali to tam," řekl obránce Pražanů Tomáš Voráček.

"Byly tam nějaké nepřesnosti, ale hlavně jsme si měli pohlídat ty dorážky, to bych viděl jako rozhodující. Měli jsme ten předbrankový prostor více čistit," připustil Voráček, jehož tým měl na své straně vedení 3:2 po druhé části, přesto nakonec prohrál 3:5. "V té třetí třetině to celkově nebylo z naší strany ono," dodal Voráček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta – Mladá Boleslav

Mladá Boleslav ho ničím nepřekvapila. Oni hrají pořád stejně, vytahují dva útočníky, nastřelují dlouhé přihrávky, to tam chtěli trenéři znovu zavést, takže já věděl, co očekávat. Splnili to a vyhráli," podotkl osmadvacetiletý bek. "Myslím, že Boleslav půjde určitě nahoru, mají kvalitní zkušený mančaft," doplnil svůj odhad Voráček.

"Tomáš nebyl ve snadné situaci. Byl v Boleslavi, trénoval tam a odehrál tam také pár zápasů. Nyní naskočil do naší sestavy a odvedl dobrou práci. Jde o zkušeného hráče, který tvrdě pracuje a odehrál velmi dobrý zápas," ocenil sparťanský trenér Krupp.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články