Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Pardubice porazily v předkole Karlovy Vary 4:2 a vedou 2:0 na zápasy

Pardubice zvládly i druhý domácí zápas předkola play-off, porazily Karlovy Vary 3:1 a vedou v sérii na tři vítězné 2:0 na zápasy. Dynamo vedlo po brankách Roberta Říčky, Adama Musila a Filipa Koffera už v 17. minutě 3:0. V úvodu třetí třetiny ale zkorigoval výsledek Tomáš Vondráček a 71 sekund před koncem zdramatizoval závěr Martin Kohout. V čase 59:52 ale dovršil výsledek Musil. Východočeši mohou o postupu do čtvrtfinále rozhodnout už v pondělí, když je bude Energie hostit ve svém dočasném působišti v Chomutově. Přímý přenos sledujte od 18:40 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Pardubice - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Pardubice v utkání přišly o obránce Jana Koštálka, který stihl jen jedno střídání a 67 sekund hry. "Ještě jsem nemluvil s doktorem a uvidíme. Samozřejmě nám chyběl, je to tvořivý bek, který bruslí, takže je to samozřejmě citelná ztráta," řekl trenér Dynama Richard Král.

Domácí Dynamo mělo od úvodu převahu a první velkou šanci měl ve 3. minutě po Kofferově přihrávce Anděl.

V čase 8:35 se už Pardubičtí radovali, když po pouhých devíti vteřinách využil přesilovou hru při vyloučení hostujícího kapitána Vondráčka kanonýr Říčka střelou z levého kruhu.

Ve 12. minutě mohla Energie vyrovnat při své početní výhodě. Dorážku Mikúše ale za Frodlem zachránil v brankovišti obránce Hrádek.

Ve 14. minutě získalo Dynamo dvoubrankový náskok, když Kolářovu přihrávkou z levé strany tečoval šťastně Musil a puk zapadl za Lukeše.

Další možnosti měl po Poulíčkově akci Camara a z dorážky opět Musil, ale karlovarský gólman si s jejich pokusy poradil.

V čase 16:39 už to bylo 3:0, když po Rohlíkově střele z levé strany z úhlu se dostal puk ke Kofferovi, který bekhendem překonal Lukeše.

"Po včerejšku jsme si říkali, že první třetinu budeme chtít zahrát líp a paradoxně jsme ji zahráli ještě hůř. Pak už to bohužel za stavu 0:3 bylo těžké," řekl útočník Karlových Varů Petr Koblasa.

Ve druhém dějství měli hosté možnosti zkorigovat stav. Nejdříve ve 26. minutě zlikvidoval Frodl vyrážečkou Parkkonenův pokus a ještě před polovinou utkání nevyužila Energie dvě velké příležitosti.

Beránek vystihl Kousalovu rozehrávku, ale v úniku ztroskotal na pravém betonu pardubického brankáře. Vzápětí se před Frodla dostal Koblasa, ale s pokusem o forhendový blafák skončil za brankou. V 33. minutě po Koblasově průniku Frodl vsedě přikryl Kohoutův pokus.

"Jsem tam taky od toho, abych něco chytil. V první třetině člověk čeká, jestli ujedou. Ve druhé třetině ujížděli trochu víc, naštěstí mě to trefovalo. Na druhou stranu musím říct, že jsme po celý zápas měli skvělou bojovnost. Obránci hodně puků vyblokovali," uvedl pardubický brankář Dominik Frodl.

Na přelomu druhé a třetí třetiny se sice domácí ubránili při Zdráhalově trestu, ale osm sekund po skončení přesilovky v čase 41:15 po Redlichově střele snížil do odkryté branky Vondráček.

Dynamo si ale hlídalo náskok a do velkých šancí soupeře nepouštělo. V 54. minutě mohl při hře čtyř proti čtyřem zvýšit Paulovič, ale bekhendem přestřelil.

Při power play Energie nejdříve netrefil prázdnou branku Říčka a na druhé straně dotlačil puk za Frodla Kohout. Pojistku pro Dynamo zařídil střelou ze středního pásma Musil.

Dynamo Pardubice - Energie Karlovy Vary 4:2 (3:0, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 9. Říčka (Cienciala, J. Kolář), 14. A. Musil (J. Kolář, Poulíček), 17. Koffer (O. Rohlík, Anděl), 60. A. Musil - 42. Vondráček (Redlich), 59. Kohout. Rozhodčí: R. Svoboda, Šindel - Komárek, Malý. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 7914. Stav série: 2:0.

Pardubice: Frodl - J. Zdráhal, J. Mikuš, Košťálek, Vála, Hrádek, J. Kolář, Petgrave - A. Musil, Poulíček, Camara - Cienciala, R. Kousal, Říčka - O. Rohlík, Anděl, Koffer - Matýs, T. Urban, Paulovič. Trenér: R. Král.

Karlovy Vary: Š. Lukeš - Plutnar, M. Rohan, Parkkonen, Dlapa, Pulpán, T. Havlín, Weinhold - Flek, T. Mikúš, T. Rachůnek - Vondráček, Kulich, O. Beránek - Kohout, Černoch, Koblasa - Osmík, Jiskra, Redlich. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články