Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Mladá Boleslav se vrátila do zápasu i série, v Plzni zvládla třetí třetinu

V prvním utkání úspěšně dotahovali Indiáni, ve druhém Bruslaři. Hokejisté Mladé Boleslavi srovnali stav série předkola play-off s Plzní na 1:1, jelikož dnes uspěli na západě Čech po výsledku 3:2. Hosté v zápase prohrávali 0:2, ale podařil se jim obrat, ve třetí části skórovali Jan Eberle a Miloš Kelemen.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. předkola Plzeň – Mladá Boleslav

Západočeši začali aktivněji a vyloučení Kelemena potrestal již ve čtvrté minutě úspěšnou dorážkou Blomstrandovy střely Mertl. Další nedisciplinovanost hostí sice ve 12. minutě díky zákroku gólmana Koršelje nevyužil bekhendovým blafákem Bulíř, ale vzápětí jeho další pokus dorazil do sítě znovu Mertl a trefou na 2:0 oslavil své páteční šestatřicáté narozeniny.

Viditelně otřesené Bruslaře uchránil za chvíli od další pohromy jen skvělý zásah Krošelje proti střele nekrytého Suchého. Jeho protějšek Pavlát se musel poprvé předvést až ve 14. minutě, kdy rozklekem zastavil průnik Luntera. Až v závěru první třetiny Indiáni ukončili svoji převahu dvěma fauly. V 18. minutě ale dokázal Pavlát zlikvidovat dorážku na brankovišti volného Najmana a stihl se včas přesunout i proti Šťastného střele bez přípravy.

Po pauze ve vlastním oslabení prověřil Krošelje útočník Schleiss, ale vzápětí nedovoleným zákrokem nabídl soupeři dlouhou přesilovku pět na tři. Tu však rychle pokazil svým třetím trestem zápasu Najman a domácí se ve třech ubránili. Poté z mezikruží Mertl pálil vedle a tempo následně i vinou častých vyloučení pokleslo.

Až po polovině utkání již sedmou přesilovou hru hosté konečně zužitkovali, když se elegantní dorážkou s hokejkou mezi nohama prosadil Kotala. Využil tak třetí ze čtyř dnešních trestů Mertla. Během další početní výhody ve 36. minutě Pavlát vyrazil nebezpečný pokus Flynna a dorážející Kelemen netrefil odkrytou branku. Na druhé straně domácí promarnili dlouhou přesilovku čtyři a posléze pět na tři.

Do závěrečné třetiny naskočili lépe hosté. Příležitost si ale nevypracovali ani při vyloučení Graňáka, naopak po brejku zahrozil na druhé straně Kaňák. V 53. minutě se však ke sraženému pokusu Šťastného od zadního hrazení dostal první explzeňský Eberle a v pádu bekhendem vyrovnal na 2:2. Necelých pět minut před koncem navíc po chytrém nahození Ševce na zadní tyčku dokonal zblízka obrat Kelemen. Domácí už nedokázali zareagovat z přesilovky, ani při hře bez brankáře.

Série pokračuje v pondělí a v úterý na mladoboleslavském ledě.

Předkolo play-off hokejové extraligy - 2. zápas:

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav 2:3 (2:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 4. Mertl (Blomstrand, Čerešňák), 13. Mertl (Bulíř) - 34. Kotala (Lintuniemi, Flynn), 53. Eberle (Šťastný), 56. Kelemen. Rozhodčí: Pešina, Pilný - Gerát, Ganger. Vyloučení: 10:9. Využití: 2:1. Diváci: 3617. Stav série: 1:1.

Sestavy:

Plzeň: Pavlát - Čerešňák, Kaňák, Graňák, Kremláček, Budík, Kvasnička - Dzierkals, Mertl, M. Lang - F. Přikryl, Bulíř, Blomstrand - Schleiss, Kodýtek, F. Suchý - Dvořák, G. Thorell, Malát. Trenéři: Baďouček a M. Říha.

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Moravec, Pláněk, Jánošík, Fillman, Lintuniemi, Pýcha - J. Stránský, Bičevskis, Eberle - Šťastný, Kotala, Kantner - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Kelemen, Fořt, Lunter. Trenér: Rulík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články