Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nečekaná zpráva z tábora Sparty. Kvapil v den startu extraligy z týmu odchází

Nemilou novinku přichystala hokejová Sparta svým fanouškům těsně před startem nového extraligového ročníku. Útočník Marek Kvapil v pražském týmu nečekaně končí, a to jen den před zápasem prvního kola na ledě Plzně. Podle serveru iSport.cz Kvapil jako jediný z týmu nepřistoupil na snížení platu v době koronavirové krize.

Útočník Sparty Marek Kvapil
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

"Nikdo z klubu HC Sparta Praha se k této věci aktuálně nebude více vyjadřovat," uvedli zástupci Sparty na twitterovém účtu. Kvapil sehrál za Spartu v přípravném letním poháru tři zápasy a připsal si tři body za gól a dvě asistence. Pětatřicetiletý mistr světa z roku 2010 v úterní generálce v Mladé Boleslavi nenastoupil.

Sparta následně po Kvapilově konci zveřejnila, že všichni hokejisté aktuálního kádru souhlasili se snížením svých platů o dvacet procent. "Jsem moc ráda, že jsme se s kluky domluvili. Ukázali tím, že jim záleží na budoucnosti klubu a že jsou správní sparťani," uvedla generální manažerka Barbora Snopková Haberová.

Jaká bude nová extraligová sezona a na co se mohou fanoušci těšit? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

Sparťané už přistoupili na krátkodobé snížení mezd po začátku pandemie. Nyní akceptovali snížení platů o dvacet procent po dobu nutného redukování kapacity O2 areny. "Všem hráčům za toto rozhodnutí patří velký dík. Ukázalo se, že v naší kabině sedí charakterově skvěle vybavení hráči," doplnil sportovní ředitel Petr Ton.

Kvapil loni po příchodu do Sparty uzavřel víceletý kontrakt. Zranil se ale hned v úvodním utkání sezony proti Plzni, v kterém si utrhl prsní sval, a musel na operaci. Když už se v lednu chystal na návrat do sestavy, poranil si v tréninku nohu a nakonec stihl před předčasným ukončením sezony kvůli pandemii koronaviru jen závěrečná tři kola základní části. Celkem si připsal ve čtyřech duelech tři asistence.

V extralize má Kvapil na kontě i za Slavii, Vítkovice a Kometu Brno 362 utkání a 294 bodů za 117 branek a 177 asistencí. V roce 2005 jej draftovala Tampa Bay v šestém kole na 163. pozici, ale v NHL nikdy nehrál. Nastupoval v AHL ve Springfieldu a Norfolku i v ECHL z Johnstownu a Mississippi.

V Kontinentální lize hrál za Dynamo Moskva, s kterým v letech 2012 a 2013 vyhrál Gagarinův pohár, i za Čerepovec, Medveščak Záhřeb, Nižněkamsk a Chabarovsk. V KHL má bilanci 151 bodů za 65 gólů a 86 přihrávek z 296 duelů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články