Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Mountfield HK se stal členem svazu, zbývá udělení licence

Praha - Klub Mountfield HK z Hradce Králové byl přijat za člena Českého svazu ledního hokeje a nyní čeká na udělení extraligové licence. Hokejový svaz oznámil, že se shromažďují potřebné podklady.

Nový dres týmu Mountfield HK
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Zásadním bodem pro udělení licence bude stav stadionu v Hradci Králové, kde má hrát Mountfield své domácí zápasy. K nejvýraznějším nedostatkům patřily vedle chybějícího videosystému kabina pro hosty a také videokabina, které neodpovídaly licenčnímu řádu. Poslední kontrola stadionu se má uskutečnit kolem 20. srpna, koncem srpna by pak mohli Východočeši spolu s ostatními kluby obdržet licenci.

Tým se přesunul do Hradce Králové z Českých Budějovic kvůli sporům s tamní radnicí a Budějovickým Budvarem o čepování piva při domácích zápasech extraligy. V Hradci Králové se dosud hrála první hokejová liga, v té ale Královští lvi pokračovat nebudou.

Motor v Budějovicích chtějí zažehnout Turek a Bělohlav

V Budějovicích to přes ztrátu extraligy nevzdávají. Skupina bývalých a současných hráčů, regionálních patriotů, nechce připustit ukončení dlouholeté tradice hokeje. Během posledních dvou měsíců intenzivně pracovali na vlastním projektu, jehož cílem je navrácení vrcholového hokeje do města.

"Tuto sezonu bychom hráli prvoligovou soutěž s tím, že naším cílem je samozřejmě vrátit do Budějovic extraligový hokej," říká brankářská legenda Roman Turek, ketrý je zároveň společníkem v nově založené CB Hokej 2013.

Radek Bělohlav, bývalý hráč a jednatel CB Hokej 2013:

"Chceme spolupracovat s občanským sdružením i městem a vytvořit takový model zajištění licence, který by v budoucnu znemožnil její případné převedení mimo město."

Společnost se teprve formuje, ale už má podporu známých odchovanců, kterou vyjádřili Aleš Kotalík, Martin Hanzal, Milan Michálek, Jaroslav Modrý, Stanislav Neckář, Jiří Novotný, Václav Nedorost nebo Filip Novák.

"Tým by měl být založený na hráčích se vztahem k městu a regionu. Jsem připraven se do týmu aktivně zapojit jako hráč," říká Aleš Kotalík, útočník s bohatými zkušenostmi z NHL.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články