Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Královéhradecký extraligový klub ponese název Mountfield HK

Praha - Hokejisté Hradce Králové budou v nadcházejícím ročníku extraligy působit pod oficiálním názvem Mountfield HK. Barvami klubu budou červená, černá, bílá a součástí loga bude název hlavního sponzora a hlava lva, který je i ve znaku města.

Nový dres týmu Mountfield HK
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Po dohodě společnosti Mountfield a města Hradec Králové došlo v minulém týdnu k založení nové společnosti, která nese název Mountfield HK (Hradec Králové) akciová společnost," uvedl předseda představenstva společnosti Miroslav Schön.

Tento subjekt již požádal o registraci u rejstříkového soudu a podal si i přihlášku do Českého svazu ledního hokeje. "Máme příslib od pana prezidenta Krále, že registrace proběhne rychle," doplnil Schön.

Hokejový útočník Jiří Šimánek:

"V týmu je dvacet hráčů a každý to bere jinak. Někdo tam přišel před sezonou a teď půjde jinam. Někdo tam hrál patnáct let a ti, co tam jsou dlouho, to berou tak, že odcházejí z domova. Je to ale naše práce a teď jdeme hrát do Hradce Králové."

Až se tak stane, převede HC Mountfield na nový subjekt bezplatně extraligovou licenci. Jeho součástí se následně formálně stanou oba kluby - českobudějovický extraligový i prvoligový královéhradecký.

V nové akciové společnosti bude mít zastoupení Mountfield i město Hradec Králové, které doposud vlastnilo z 98 procent prvoligový hokejový klub. Zástupci města již dříve uvedli, že plánují dávat do hokeje ročně 19,2 milionu korun; z toho 13,7 milionu by šlo na extraligu a zbytek na mládež. "Ze selského pohledu lze říct, že budeme mít za stejně peněz více muziky," řekl Fink, který věří, že extraliga přitáhne na stadion i velký počet fanoušků. "Tento akt je ve městě vnímán pozitivně," dodal primátor.

Kádr je široký, posil nebude moc

Extraligový tým začne pod vedením trenérů Petera Draisaitla a Jiřího Kučery v Hradci Králové přípravu na ledě 24. července. Společně s českobudějovickým kádrem začne trénovat i šest hráčů, kteří doposud působili v prvoligovém Hradci Králové. Šanci vybojovat si místo dostanou brankář Vladislav Koutský, obránci Martin Vágner, Tomáš Kolafa a útočníci David Švagrovský, Michal Tvrdík a Petr Haluza.

"Díky tomu, že se spojily dva mančafty, tak bude kádr dostatečně široký. Věřím, že to bude ku prospěchu věci," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček, který potvrdil, že v Hradci Králové nebudou působit dosavadní členové českobudějovického realizačního týmu. Všichni včetně sportovního manažera Petra Sailera nabídku na přesun odmítli.

Kmoníček zároveň uvedl, že klub neplánuje výrazně posilovat stávající kádr. O angažmá jedná s Jaroslavem Kudrnou, který skončil v Liberci a z Hradce Králové pochází. Východočeši také čekají, jak se vyjádří Tomáš Rolinek. "Jeho agent nám řekl, že jedná s jiným klubem a až skončí, že se nám ozve. To se ještě nestalo," uvedl Kmoníček.

Je nám líto, video expirovalo.
Mountfield HK se představil před extraligovou sezonou
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články