Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Mladoboleslavský Zbořil: Když neprohráváte, tak můžete hrát to, co chcete

I třetí zápas čtvrtfinálové série hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli. Zvítězili na ledě Pardubic a v úterý budou mít šanci zajistit si podruhé v historii účast v semifinále play-off extraligy. Útočník Adam Zbořil si po výhře 4:2 pochvaloval, že se Středočechům daří hra v početní výhodě a ještě ani jednou neprohrávali.

Adam Zbořil v objetí spoluhráčů
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Byl to těžký zápas. Soupeř nám do toho od začátku vlítnul a bylo to hodně nahoru dolů. Pak padly nějaké góly a trošku se to uklidnilo," zhodnotil Zbořil duel.

"Od Pardubic to byl asi nejlepší výkon z těch tří zápasů. Jak říkám, od začátku začaly úplně jinak, využily domácí prostředí. Tady je to všechno takové větší - stadion i led. Umí skvěle dlouhé přihrávky. Během zápasu jsme si na to ale už nějak zvykli," řekl.

Zbořil si připsal asistenci u druhého gólu hostů, kterým šli Bruslaři do vedení 2:1. "Oni ještě sice vyrovnali na 2:2, ale třetí gól jsme dali zase my a pak už jsme hráli, co jsme chtěli," pochvaloval si pětadvacetiletý útočník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 3. čtvrtfinále Pardubice - Mladá Boleslav

Mladá Boleslav během 180 minut souboje s Dynamem ani jednou neprohrávala. "To je samozřejmě důležité. Když neprohráváte, tak můžete hrát to, co chcete, nemusíte se přizpůsobovat vývoji ani soupeři. A my chceme udávat tempo," řekl Zbořil.

Středočeši i tentokrát rozhodli v přesilovkách, v nichž vstřelili tři ze čtyř branek. V základní části přitom Bruslařům v této disciplíně patřilo s procentem využití lehce přes 15 až desáté místo v celé soutěži. "Nijak extrémně jsme to před play-off netrénovali. Ale ukázali jsme si něco na videu. Hlavní ale je, že do toho každý dáváme sto procent," podotkl Zbořil.

Důležité podle něj je, že jeho tým má soupeře "načteného". "Máme nakoukané, jak Pardubice brání, a od základní části to moc nezměnily. My jsme si na to udělali svůj vzorec a jsme domluvení, jak reagovat na jejich postavení," přiznal Zbořil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články