Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Kváča opět zamkl branku, Bulíř dvakrát zavěsil a Liberec potřetí porazil Hradec

Třetí zápas ve čtvrtfinále play-off, třetí skalp Hradce Králové. Hokejisté Liberce navázali na dvě vítězství z domácího ledu i na východě Čech, kde zdolali Mountfield 3:0. Bílé Tygry poslal do vedení Petr Jelínek a další dva góly přidal Michal Bulíř. Brankář Petr Kváča si připsal druhé čisté konto v řadě. Postup do semifinále mohou Severočeši dovršit už v úterý, kdy se bude hrát v ČPP aréně čtvrté střetnutí.

Brankář Hradce Králové Marek Mazanec (uprostřed) dostává gól
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Od prvního do posledního hráče to byl velice kvalitní výkon, který nás dovedl ke třetí výhře v sérii. Máme před sebou práci, ještě není konec. Další možnost zítra, takže dobře zregenerujeme a připravíme se. Jsme jeden krok od postupu a ten je vždycky nejtěžší. Není to jen klišé. My se připravíme, abychom byli od prvního vhazování připraveni tak, jako jsme byli poslední dvě utkání," řekl trenér Liberce Patrik Augusta.

Do sestavy Mountfieldu se poprvé od 21. února vrátil slovenský útočník Lukáš Cingel, který na levém křídle třetího útoku nahradil Jana Veselého. Úvod velké šance nepřinesl a skóre otevřel v 7. minutě kapitán Tygrů Jelínek, který využil clony před Mazancem a z levého kruhu jej prostřelil na vyrážečku mezi rukou a tělem.

Hradec Králové se ubránil v prvním oslabení v utkání při trestu útočníka Vladimíra Růžičky a vyrovnat mohl Sklenář, jenž minul levou tyč Kváčovy svatyně. Z tlaku ke konci první třetiny si Liberec vynutili Koukalův faul a po 17 sekundách využil přesilovku Bulíř, který po Birnerově přihrávce usměrnil puk do odkryté branky.

Hradecký kouč Vladimír Růžička do druhé třetiny zamíchal složením útoků, ale jeho tým se po gólovém půstu z pátečního utkání v Liberci (0:3) nadále neprosazoval přes defenzivu soupeře do šancí.

Mazanec navíc ve 24. minutě za brankou trefil při rozehrávce Bulíře, který nečekanou nabídku využil do odkryté "klece" a svým třetím gólem v sérii pojistil vedení. "Mazi to měl za bránou, tak jsem si říkal, že zkusím napadat a přečíst jednu stranu, kam by puk mohl rozehrát. Zkusil jsem to na bekhend," popsal situaci Bulíř.

"Po tom mém oblouku jsem si myslel, že kotouč odehrál na druhou stranu, ale najednou mě to trefilo do nohy. Byl jsem překvapený, ale naštěstí jsem se zorientoval, udělal jsem rychlý oblouk před bránu, Mazi tam nestihl dojet a byl to jednoduchý gól," doplnil Bulíř.

Domácí se snažili vrátit do hry, ale neuspěli se střelou Nedomlel ani s průnikem Zachar. Zvýšit mohl z úniku Gríger, jeho bekhendový blafák však zlikvidoval famózně lapačkou hradecký gólman. Liberec byl i nadále hodně nebezpečný a ve 37. minutě pomohla domácím po Šírově ráně levá tyč.

V úvodu závěrečného dějství Kváča kryl Koukalovu šanci. Liberec si hlídal bezpečný náskok, který mohl zvýraznit Gríger, ale v průniku ztroskotal na Mazancovi. Na druhé straně neukončil Kváčovu neprůstřelnost ani Perret.

Mountfield se neprosadil ani při své jediné přesilovce při Bulířově trestu, při kterém sáhl k power-play. Při plném počtu hráčů na ledě Mazanec stihl zastavit Najmanův průnik a stav už se nezměnil.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 3. zápas:

Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky:
7. P. Jelínek (Vitásek, Knot), 19. Bulíř (Birner, Gríger), 24. Bulíř. Rozhodčí: Jeřábek, Šindel - Pešek, Malý. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Stav série: 0:3.

Hradec Králové: Mazanec - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Pilař, Graňák, Šalda, Čáp - Jergl, Kevin Klíma, Kelly Klíma - Orsava, V. Růžička ml., J. Sklenář - Zachar, Lev, Cingel - Smoleňák, Koukal, Perret. Trenér: V. Růžička st.

Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandič, T. Hanousek, Derner - Lenc, A. Musil, Birner - Bulíř, Gríger, A. Najman - D. Špaček, P. Jelínek, J. Vlach - R. Pavlík, J. Šír, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články