Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Kotala se Šťastným skolili Pardubice, Mladá Boleslav je krok od semifinále play-off

Třetí čisté konto ve čtvrtfinále play-off v řadě si sice mladoboleslavský brankář Jan Růžička nepřipsal, ale po boku spoluhráčů opět oslavoval výhru nad Pardubicemi. Tentokrát 4:2 na východě Čech, pod což se dvěma brankami podepsal Jakub Kotala a bilanci 1+1 přidal David Šťastný. Série hraná na čtyři vítězství bude pokračovat v úterý opět v Enteria areně a domácí Dynamo se bude snažit odvrátit konec sezony.

David Šťastný a Jakub Kotala z Mladé Boleslavi se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

"Udělali jsme třetí krok, ale víme, že zdaleka není nic hotového. Do dalšího zápasu půjdeme s pokorou," podotkl kouč hostů Pavel Patera. "Důležité bylo, že se nám vždy podařilo dostat se do vedení a měli jsme psychiku na svojí straně. Když Pardubice srovnaly, podařilo se nám zase odskočit," pochvaloval si.

Trenér domácích Richard Král pozměnil po neúspěšném vstupu do série složení útočných formací. Do obrany se vrátil Ďaloga, v brance i přes nevýrazný páteční výkon zůstal Klouček.

Úvod se vydařil hostům, již ve třetí minutě otevřel skóre po přihrávce zpoza branky Jääskeläinen. Po Moravcově chybě na druhé straně vyzkoušel Růžičkovu pozornost Horký, ale vyrovnat se mu nepodařilo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 3. čtvrtfinále Pardubice - Mladá Boleslav

Následně se do několika slibných šancí dostala Mladá Boleslav - Jääskeläinen, Zbořil ani Claireaux ale nemířili přesně. I díky tomu mohly Pardubice z ojedinělé akce vyrovnat. Kolářova střela se od Zbořila odrazila přímo ke Camarovi a kanadský útočník poprvé ve čtvrtfinále překonal Růžičku.

Středočeši byli ale i nadále lepším týmem - šanci Ciencialy ještě výborným zákrokem zlikvidoval Klouček, minutu před koncem první třetiny se ale již hosté prosadili. Po přesné kombinaci se v přesilové hře prosadil Kotala a připsal si třetí gól v sérii.

Dynamo poté nevyužilo úvodní početní výhodu, ve 24. minutě se mu ovšem podařilo vyrovnat. Bezmocného Růžičku překonal pohotově dorážející Kosticyn. Domácí přidali, byli střelecky aktivnější, ale v dalším oslabení opět inkasovali. Zkrácenou výhodu využil Šťastný, který se prosadil po samostatné akci.

"Víme, jak oni brání. Naznačil jsem, že to dám na opěrný bod, jejich hráč tam šel, tak jsem si to stáhl a jel na branku," líčil s úsměvem Šťastný. "Na přesilovkách jsme hodně pracovali, celou pauzu. V play-off rozhodují. Zatím se nám daří, což je super," dodal.

Více zákroků měl sice Růžička, složitější akce však řešil jeho protějšek. Klouček si poradil s příležitostmi Kousala, Kotaly i Zbořila. V poslední sekundě druhé třetiny se Nakládalova střela od modré čáry odrazila od horní tyčky.

Pardubice se tlačily za vyrovnáním, ve 48. minutě k němu měl blízko Roman, pozorný Růžička ale šanci zlikvidoval. Mladá Boleslav následně ustála i závěrečný tlak, navíc sama při power-play skórovala počtvrté.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 3. zápas:

HC Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky:
15. Camara (J. Kolář, A. Kosticyn), 24. A. Kosticyn (T. Zohorna, Vála) - 3. Jääskeläinen (Claireaux, Cienciala), 19. Kotala (A. Zbořil, D. Šťastný), 30. D. Šťastný (Ševc), 60. Kotala. Rozhodčí: Pešina, Pražák - Brejcha, Zíka. Vyloučení: 6:5, navíc Camara (Pardubice) 10 min. Využití: 0:3. Stav série: 0:3.

Pardubice: Klouček - Nakládal, Vála, Ďaloga, J. Mikuš, Hrádek, J. Kolář, Bučko - Tybor, O. Roman, R. Kousal - Camara, T. Zohorna, A. Kosticyn - Blümel, Poulíček, Paulovič - Kusý, Pochobradský, Horký. Trenér: R. Král.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Šidlík, Ševc, Pláněk, Moravec, Fillman, Bernad - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - D. Šťastný, A. Zbořil, Kotala - Jääskeläinen, Claireaux, Cienciala - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články