Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Litvínov v problémech, Olomouc si odváží tři body

V 59. kole zavítala Olomouc na led Litvínova. Olomouc šla první do vedení, ještě v první třetině se však domácím podařilo po trefě Strejčka vyrovnat. Severočechům však ani domácí prostředí štěstí na hokejky nepřineslo. Olomouc si tak odváží tři body. 

Vstup do utkání se vydařil Hanákům. Po 111 sekundách fauloval Fronk unikajícího Koloucha, ale Krejčí z trestného střílení Godlu neprostřelil. V čase 2:42 se už hosté radovali z vedení. Nahodil přihrál zpoza branky volnému Káňovi, který zamířil do odkryté klece.

"Nebylo to nejlepší, ale byly tam dobré úseky a berem tři body. Snažíme se nachystat na play-off. Ještě máme jeden zápas. Hrajeme naši hru a nekoukáme na soupeře. Chceme hrát naplno, ať máme dobré návyky. Nejhorší je, když přijedeš a hraješ na půl plynu. Před pár zápasy jsme bojovali o play-off, teď tam jsme, ale chceme prostě hrát jako v těch vítězných utkáních," řekl Krejčí.

Litvínov se dočkal vyrovnání ve 13. minutě, kdy se dostal po Zygmuntově střele k dorážce Stejček a překonal Lukáše. Hostům potom nabídl přesilovou hru Sukeľův faul, ale zkrátilo ji o 61 sekund Knotkovo vyloučení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Olomouc

Na přelomu první a druhé třetiny se Litvínov ubránil při Zemanově trestu. V čase 25:26 se dostali znovu do vedení Hanáci. Bambula se natlačil k zakončení a v pádu překonal bekhendem Godlu mezi betony. Severočeši se ubránili při Jarůškově vyloučení i při dalším tlaku Hanáků.

Sedm sekund před koncem druhé části šel Klimek pykat za faul a po 80 vteřinách závěrečného dějství vyrovnal střelou od modré čáry obránce Hrbas. Asistoval mu Viktor Hübl, který si v 1275. zápase v extralize připsal jubilejní 500. přihrávku a s 902 body se posunul na druhé místo historického pořadí produktivity domácí nejvyšší soutěže před Richarda Král. Na rekordmana Petra Lešku mu chybí sedm bodů.

"Nemám z toho žádnou radost," řekl Hübl ke své jubilejní asistenci a mrzelo ho, že Litvínov nemá jisté předkolo. "Můžeme si za to sami. Mohli jsme si to pojistit, ale bohužel jsme nebodovali a holt se rozhodne s Karlovými Vary."

Při Lichancově trestu se ale domácí už neprosadili, a naopak při něm v 45:13 inkasovali, když se Krejčí trefil z pravého kruhu do protějšího horní rohu Godlovy branky. V polovině třetí třetiny dostal Hrbas za faul na Nahodila trest na pět minut a do konce utkání, ale v dlouhém oslabení Litvínov neinkasoval. V 58. minutě byl blízko vyrovnání při Ondruškově pobytu na trestné lavici Zdráhal, ale hosté těsný náskok uhájili.

59. kolo hokejové extraligy:

HC Verva Litvínov - HC Olomouc 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 13. Strejček (Jarůšek, Zygmunt), 42. Hrbas (V. Hübl) - 3. J. Káňa II (Nahodil, Ondrušek), 26. Bambula (Kusko), 46. Krejčí (Ondrušek). Rozhodčí: Pešina, Sýkora - Lučan, Kis. Vyloučení: 3:6, navíc Hrbas (Litvínov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3127.

Litvínov: Godla - Stříteský, D. Kolář, Strejček, Hrbas, D. Zeman, Demel - P. Zdráhal, Estephan, A. Kudrna - Jarůšek, M. Sukeľ, P. Straka - Fronk, Gerhát, M. Chalupa - M. Havelka, V. Hübl, Zygmunt - F. Lukeš. Trenér: V. Růžička.

Olomouc: Lukáš - T. Černý, Ondrušek, Rašner, Švrček, Škůrek, Řezníček, Groch - Nahodil, Krejčí, J. Káňa II - Bambula, J. Knotek, Kusko - Navrátil, Kolouch, Klimek - Kunc, Lichanec, V. Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Vladimír Růžička (Litvínov): "Zápas byl od začátku vyrovnaný. My jsme možná trošku tahali za kratší konec, protože jsme víceméně pořád prohrávali. Dvakrát jsme to dotáhli. Byla tam obrovská bojovnost z naší strany. Rozhodovaly přesilovky, kterých bylo na obou stranách dost. Rozhodující gól jsme inkasovali v naší přesilové hře. Potom jsme ubránili pětiminutové oslabení, ale nebylo už moc času. Poslední dvě tři minuty už jsme hráli vabank a bohužel se nám nepodařilo dotlačit puk do brány. Poslední zápasy jsme hráli velice slušně, bohužel jsme si předkolo dnes neuhráli a musíme to zvládnout v posledním zápase s Karlovými Vary."

Jan Tomajko (Olomouc): "Čekali jsme těžký zápas s Litvínovem, který hrál o vše. Byla tam vidět bojovnost. Litvínov nás od začátku zápasu dohrával. Vedli jsme, pak se to srovnalo, bylo to 2:2 a rozhodl náš gól v oslabení. Ta jsme dnes sehráli asi dobře, protože ve třetí třetině jsme se nechali třikrát vyloučit. To by se nám do příštích zápasů nemuselo vyplatit."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články