Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Liberci bude chybět kapitán. Jelínek dostal dva zápasy za atak Stránského

Druhé utkání finále vynechal kvůli disciplinárnímu trestu Adam Musil, teď má stopku kapitán. Hokejový útočník Petr Jelínek z Liberce dostal dvouzápasový trest za faul na Matěje Stránského ve druhém finále play-off extraligy. Lídr Bílých Tygrů tak nuceně vynechá čtvrteční i páteční utkání série proti Třinci na ledě Severočechů. Třetí finále sledujte živě ve čtvrtek od 18:30 na programu ČT sport a webu ctsport.cz.

Šestatřicetiletý Jelínek fauloval Stránského v pondělním zápase na třineckém ledě ve 36. minutě, kdy jej zasáhl do hlavy. Rozhodčí Pavel Hodek a Antonín Jeřábek jej vyloučili na pět minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku, předseda disciplinární komise Viktor Ujčík mu navíc dnes zastavil činnost a udělil pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu.

"Zákrok byl veden na protihráče, který nebyl v držení kotouče, a to levým ramenem ve snaze zabránit mu v napadání. Hráč při něm neoddělil ruku od těla ani významně nezvýšil rychlost, nade vši pochybnost však při střetu zasáhl primárně hlavu protihráče," uvedl Ujčík s tím, že třinecký útočník atak neočekával, a nemohl se tak bránit.

Třinec vede ve finálové sérii hrané na čtyři výhry 2:0, a v Liberci tak může slavit obhajobu titulu.

Je nám líto, video expirovalo.
Jelínek dostal za faul na Stránského dva zápasy stop
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články