Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Soustředit se na sebe a nefaulovat, říká Bulíř a věří, že pomohou fanoušci

V poslední třetině vystřelil hokejistům Liberce naději, tu ale jeho tým ve druhém zápase finále extraligy s Třincem neudržel. Útočník Michal Bulíř uznal, že o lepší výsledek Bílé Tygry připravila nedisciplinovanost ve druhé třetině. V ní šli hosté do tří a v oslabení dvakrát za sebou inkasovali. V závěrečné třetině se už ale k Bulířovi nikdo nepřidal a Liberečtí prohráli pátý z posledních šesti zápasů v play-off, přesto se předem poražení necítí.

Třinec - Liberec
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Ta hra nebyla úplně špatná, ale stalo se přesně to, co jsme nechtěli. Poslali jsme Třinec do přesilovek, a bohužel byly navíc tak dlouhé, že nám to vzalo spoustu sil a oni to dokázali využít. Pro nás špatně. Musíme se vyvarovat faulů, které mohou sérii play-off rozhodovat, zejména pak ve finále," řekl Bulíř v on-line rozhovoru po utkání.

Zatímco úvodní nedělní bitva série přinesla osm branek a jasnou výhru Slezanů, dnes se hrál opatrnější zápas. "Vzhledem k tomu, že jsme tady prohráli 2:6, tak jsme si po včerejšku museli říct některé taktické věci, které chceme změnit a zlepšit. Myslím, že to v některých fázích bylo i vidět, ale bohužel ani tohle k výhře nevedlo. Přesilovky rozhodují, a na co dnes Třinec čekal, to jsme mu darovali," mrzelo devětadvacetiletého útočníka.

Pro soupeře Ocelářů je navíc těžké obracet zápas, když proti sobě mají tak kompaktně hrající tým. "Hrají dobře tu odstoupenou obranu a je těžké se přes ten val dostávat. Mají tam pět hráčů, kteří couvají ve středním pásmu, my jsme nedokázali pořádně najít recept, jak se dostat do útočného pásma na puku. Můžeme si to tam akorát nahodit a pak jen bojovat o puky," uvedl Bulíř.

"Vždy je pro tým těžké, když vidíte, jak se zápas vyvíjí a je dlouho 0:0, což pro nás bylo jedině dobře. Když pak v oslabení dostanete gól na 0:1, moc vám to nepřidá, ale pořád bylo dost času s tím něco udělat. Pak jsme i snížili, nestačilo to. Ale je to finále, v němž se hraje úplně jinak než v základní části, skleslé hlavy tam vůbec nemohou být," dodal odhodlaně Bulíř.

Ačkoliv z libereckého týmu nikdo nerozporoval vyloučení kapitána Petra Jelínka na pět minut a do konce utkání za faul na Matěje Stránského, Bulíř měl dojem, že Třinečtí někdy následkům soubojů zbytečně přidávají. "Já už viděl létat vrtulník nad arénou pro Stránského, ale pak další střídání už jsem ho viděl hrát, to je trochu zvláštní. Ale i když někdo padá, nebo ne, my se musíme snažit soustředit na náš výkon a ty fauly nedělat," řekl Bulíř.

Stavu 0:2 se neobává. "Pořád to ještě není 0:3. Oni vyhráli dvakrát doma, proč bychom nemohli teď vyhrát doma oba zápasy i my? A pak by to začalo zase od nuly," konstatoval Bulíř. "Věřím, že doma budeme silní, řekneme si věci, které chceme změnit. Máme dva dny, abychom se dobře připravili. Pak začneme tu sérii s čistými hlavami znovu."

Třetí zápas se hraje ve čtvrtek. "Bude hodně důležité to zvládnout, protože je obrovský rozdíl, zda je v sérii stav 1:2, nebo 0:3. Jsem jednoznačně moc rád za to, že na zápas už může přijít alespoň pár stovek diváků. Fanoušci jsou určitě natěšení, co tak čtu, a i to málo pro nás může být velkou podporou," uvedl Bulíř.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články