Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Čas vyrazit za moře. Rousek opouští po čtyřech letech Spartu a zkusí to v Buffalu

Očekávaný přesun pro talent Sparty. Dvaadvacetiletý hokejový útočník Lukáš Rousek po čtyřech letech opouští pražský celek a po podpisu nováčkovské smlouvy s Buffalem se popere o místo v NHL. S klubem, který jej předloni draftoval, podepsal dvoucestnou dvouletou smlouvu. 

Lukáš Rousek
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Odchod Lukáše nás po sportovní stránce samozřejmě mrzí, ale všichni mu upřímně přejeme, aby se v NHL prosadil," uvedl sportovní ředitel bronzového celku této extraligové sezony Petr Ton. "Za čtyři roky ve Spartě udělal obrovský progres, za který si šanci v zámoří zaslouží. Když se bude chtít Lukáš vrátit do Evropy, rádi ho kdykoliv přivítáme zpátky. Dveře má u nás otevřené," doplnil sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Rousek, jenž 22. narozeniny slaví právě dnes, se Spartou letos získal Prezidentský pohár, ale v semifinále favorita vyřadil Liberec v sedmi zápasech. Zklamání si rodák z Ostrova nad Ohří částečně vynahradil splněním snu o NHL.

Jak se promění Sparta? Poslechněte si Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

"Těším se hodně, protože NHL je snem každého kluka. Nikdo nekouká, jestli ho chce Buffalo nebo někdo jiný. Já jsem rád, že si mě na draftu vybrali a pokusím se odvést maximální práci," řekl Rousek.

"Sabres bohužel neprožívají ideální období, ale je to pro mě velká šance uspět. Když se mi povede příští nebo přespříští sezona, můžu se prosadit. Bude záležet jen na mně," dodal dvanáctinásobný reprezentant, jenž v tomto ročníku odehrál ve sparťanském dresu 49 utkání základní části, dal 14 branek a přidal 24 asistencí. V play-off měl 11 zápasů a sedm bodů (2+5).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články