Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Krásné tribuny, hřiště uprostřed. Tohle je vážně paráda, říká nadšený Pech o drážďanském stadionu

Je jedním ze sparťanských pamětníků zápasu pod širým nebem, který se hrál před čtyřmi lety v Brně. Teď se chystá na další specifický duel. Útočník pražské Sparty Lukáš Pech byl při vstupu na dočasné kluziště drážďanského stadionu, kde se dnes večer extraligový lídr utká s Litvínovem, ohromen. A když porovnal domovský stánek fotbalistů Dynama Drážďany s brněnskými za Lužánkami, nešetřil superlativy.

Hokejisté Sparty při tréninku v Drážďanech
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Zažil jsem to v Brně, ale tady to předčilo mé očekávání. Nevěděl jsem, jak tady vypadá stadion a ani jsem na to dopředu nekoukal. Vypadá to však fantasticky, krásné tribuny, hřiště uprostřed. Diváci budou mít krásný výhled, je to blízko. Jsem rád, že si to mohu zase vyzkoušet. Člověk si to jde užít a je nabitý energií," řekl Pech.

Překvapení na něm bylo patrné. "Jsem překvapený, musím zdůraznit pozitivně. Když jsme hráli za Lužánkami, tak tam to bylo sestavené z provizorních tribun, nijak extra moc hezké to nebylo, ale tohle je vážně paráda. Fotbal tady musí být super, když je vyprodáno, nebo při nějakém derby. Takových stadionů v Česku moc není. Snad si to lidé i hráči užijí. Doufám, že se budu moct jednou podívat na nějaký takový zápas i sám jako divák," zasnil se Pech.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté Sparty a Litvínova už trénovali v Drážďanech

Dopředu nezjišťoval podobu Stadionu Rudolfa Harbiga i proto, že nechtěl předbíhat událostem. "Když se to poprvé oznámilo, že se takový zápas bude hrát, zbývalo do ledna ještě půl roku. A to nikdy nevíte, jestli vás za tu dobru třeba nevyhodí," vysvětlil Pech s úsměvem. "Můžete pak skončit kdekoliv. Těšit se na něco, co je za půl roku, to není nic pro mě. Beru to postupně, jak to přijde," dodal šestatřicetiletý Pech.

Pro hráče bude dnešní zápas i zpestřením místy až příliš zaběhlé rutiny. "Strašně se těšíme, je to něco jiného. Ne jak každodenní tréninky a zápasy v hale. Může mrznout, pršet, cokoliv se může stát. Zatímco v hale víte, že budete mít teplotu, jakou chcete. Když přijde hodně diváku, bude skvělá atmosféra. Doufejme, že vyhrajeme a padne hodně gólů," přál si Pech.

Největší obavy měl stejně jako ostatní z nepříznivé předpovědi počasí. "Já ho nestudoval, ale kluci říkali, že má pršet. Snad se nám to vyhne a počasí to všechno nezkazí. Připravit tuto akci stálo ohromné úsilí a peníze. Byla by to škoda, diváci by si to tolik neužili. Ani hokej by neměl takovou kvalitu, puk by se zastavoval. Nejlepší by bylo, kdyby mrzlo, ale to se asi nepoštěstí," přemítal Pech.

Hodně by utrpěla kvalita ledové plochy. "Ze začátku nebyl led při tréninku špatný, byl naopak docela dobrý. Ale jak nás tam bylo hodně, rozjezdilo se to a vznikla taková krupička. Když ale bude na zápas takový jako při tréninku, bude to v pohodě," ujistil Pech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články