Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparťané odjeli do Drážďan. Krupp se těší na zápas pod otevřeným nebem

Z Karlových Varů do Drážďan vyrazili hned po předehrávce 33. kola extraligy hokejisté Sparty. Tam je v sobotu čeká zápas na otevřeném fotbalovém stadionu s Litvínovem. Už v pátek si tým německého kouče Uweho Kruppa na Stadionu Rudolfa Harbiga zatrénuje.

"Je to výjimečná akce. Bude to příležitost představit českou extraligu německému publiku. Je to skvělá liga, hraje v ní spousta talentovaných hráčů. Je skvělé být součástí téhle akce a ukázat to nejlepší z českého hokeje," těšil se Krupp na zápas ve své rodné zemi.

Souboji Litvínova se Spartou bude na fotbalovém stadionu přecházet duel domácích Eislöwen ve druhé nejvyšší německé lize s Lausitzer Füchse. Na stadionu s kapacitou přes 30 tisíc diváků padne nový rekord v návštěvě na zápase české extraligy, který drží od 8. ledna 2016 duel pod širým nebem mezi Kometou Brno a Spartou. Při něm zaplnilo Arénu Lužánky 21 500 fanoušků.

Krupp prožil jako kouč ještě větší venkovní duel. Na mistrovství světa v Německu v roce 2010 vedl německou reprezentaci na fotbalovém stadionu v Gelsenkirchenu a slavil před 77 803 diváků výhru nad Spojenými státy americkými 2:1.

"Byl to velký zážitek. Takový zápas je vždycky zábava. Já se na to těším. Hráči tam budou mít rodiny. Snad nám bude přát počasí, nebude pršet a všichni si to užijeme," prohlásil Krupp.

Jeho celek vyrazil rovnou po utkání do hotelu v Drážďanech. Část realizačního týmu dorazí později i s vypranými dresy, o které se postarala karlovarská Energie.

"Realizační týmy jednotlivých klubů, ať už v NHL nebo v kterékoliv lize světa, drží spolu a pomáhají si. Na ledě je to vždycky boj, ale mimo si všichni pomáhají. Mám takové zkušenosti z NHL i z mezinárodního hokeje. Možná někdy před třiceti lety to bylo jinak, ale teď se všichni podporují a jsou na jedné lodi," ocenil spolupráci Krupp.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články