Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kořenář má namířeno do Třince, ladí se jen detaily. Brankáře máme vyřešené, těší Peterka

Třinec je zatím klubem, který nejhojněji posiluje o hráče ze zámoří. Dalším, který minimálně v úvodu extraligového ročníku pomůže třineckým hokejistům, by měl být brankář Josef Kořenář. Oceláři se už dohodli se San Jose, v němž dvaadvacetiletý gólman působí. Nyní se řeší podmínky angažmá se samotným hráčem. Potvrzeno už je "hostování" útočníka Filipa Zadiny, v jednání je příchod Lukáše Jaška, který patří Vancouveru.

Brankář Josef Kořenář
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Kořenář, jenž před odchodem do USA chytal v Jihlavě, podepsal se San Jose smlouvu před třemi lety. Poslední dva roky působí na farmě v týmu San Jose Barracuda hrajícím nižší AHL.

V NHL se Kořenář dosud nepředstavil. "Naskytla se teď možnost zapojit Pepu do týmu. Jsme zvědaví, jak se domluvíme na podmínkách a s agenty. Brankáře máme v současné době vyřešeny," potvrdil sportovní ředitel Třince Jan Peterek v rozhovoru pro ČT sport.

V Třinci by měl v brankovišti mládežnický reprezentant doplnit Jakuba Štěpánka a Nicka Malíka. "Brankáře v naší organizaci máme jak starší, tak mladé. Nick je velmi talentovaný mladý brankář. Jeho práci holí jsem ještě u tak mladého gólmana neviděl. Má i výborné bruslení, což je dané tím, že myslím do páté třídy hrál v útoku. Je vidět, že návyky a čtení hry má úžasné. Má našlápnuto na parádní kariéru," chválil další talent Peterek.

Je nám líto, video expirovalo.
Czudek a Peterek o vlivu koronaviru na tým i extraligu a změnách v Třinci

Kořenář je druhým hráčem ze zámoří, který by měl v Třinci vzhledem k pozdějšímu startu nové sezony za Atlantikem působit. Již na začátku srpna Oceláři potvrdili dohodu s útočníkem Filipem Zadinou z Detroitu.

Peterek zároveň sdělil, že klub jedná i s další posilou do ofenzivy. "Lukáš Jašek s námi trénuje, tam se jednání trochu zadrhla s Vancouverem, ale věřím, že se domluvíme. V dohledné době by mohl on i Filip nastoupit a to je z posil momentálně asi všechno," dodal Peterek s tím, že v Třinci uvítal i další navrátilce ze zámoří a mladíky do útoku Miloše Romana, Adama Rašku či Jonáše Peterka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články