Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Kometa řeší problém, peníze měla u Sberbank. Brňané i tak poskytli azyl ukrajinským hokejistům

Výraznou nepříjemnost musí řešit před startem předkola play-off extraligy brněnská Kometa. Klub má účty u ruské banky Sberbank, které nejsou momentálně dostupné v plné výši. Přiznal to majitel Libor Zábranský. Jihomoravané ale myslí i na charitu a poskytli azyl mladým hokejistům z Kyjeva.

Majitel a kouč Komety Libor Zábranský
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Sberbank uzavřela své pobočky v pátek 25. února po ruské invazi na Ukrajinu, dnes začaly pobočky Komerční banky klientům peníze vyplácet. Ze zákona je pojištěn vklad do 100 000 eur, jeden vkladatel tak dostane maximálně zhruba 2,5 milionu korun, což momentálně problém Komety nevyřeší.

"Nemůžeme se k penězům dostat. Musíme zakládat účty jinde a čekat, co se bude dít. Je otázkou, zda a kdy se k těm financím dostaneme," přiznal šéf Komety pro klubový web ještě před otevřením poboček KB.

Zábranský je v Kometě 17 let a je jediným, a tedy stoprocentním vlastníkem akciové společnosti a dceřiných společností. "Už jsem za tu dobu zažil spoustu krizových situací a prostě musím vyřešit i tuto," dodal šéf Komety.

Klub se snaží pomáhat lidem zasaženým válečným konfliktem. V úterý se mu podařilo z Ukrajiny přepravit 60 matek s dětmi, které hrají hokej za Sokol Kyjev, a ubytovat je v penzionech pod Pálavou. "S našimi trenéry máme jasně daný plán, jak tyto děti dostat zpět do tréninkového procesu, aby přišly na jiné myšlenky," řekl Zábranský. Nadační fond Kometa dětem založí speciální bankovní účet a pomůže i matkám při vyřizování formalit s dokumenty a sháněním práce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články