Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kolaps Komety. Brňané promarnili dvougólový náskok a Hanáci je přeskočili

Olomouc předvedla v dohrávce 45. kola extraligy povedený obrat, díky kterému si polepšila v tabulce. Hanáci prohrávali na ledě Brna už 0:2, ale ve třetí třetině duel otočili i díky dvěma trefám Jakuba Navrátila a po výhře 3:2 přeskočili Jihomoravany i Litvínov na desáté místo. Brňané naopak klesli na dvanáctou příčku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kometa Brno - Olomouc

Brňané vstoupili do zápasu aktivně, na obranu Hanáků vytvořili velký tlak, z něhož se rekrutovala šance Kollára, který ale na svého slovenského kolegu Konráda v brance nadvakrát nevyzrál.

Olomouc se brzy z brněnského sevření vymanila a střední část prvního dějství patřila jí. Na Tomka mířilo několik tvrdých a nebezpečných střel, nicméně i druhý bronzový olympionik mezi tyčemi v tomto duelu prokázal svoje kvality.

Čekání na první gól neukončily ani dvě přesilovky na začátku druhé třetiny, každá na jedné straně. Oba týmy je sehrály dobře kombinačně, ale bez momentu překvapení a bez důrazné koncovky, v případě Hanáků i s porcí smůly, neboť dvakrát zvonila tyč brněnské branky.

Do vedení tak šli domácí až ve 33. minutě, kdy puk procpal do brankoviště Tansey, Konrád jej neudržel a Šoustal ho zblízka poslal za brankovou čáru. Jeho spoluhráči pak ustáli další oslabení a naopak udeřili v početní výhodě, když Zbořil prostřelil od modré čáry vše, co stálo v cestě.

Olomouc musela ještě více zapnout směrem dopředu a zlepšit efektivitu, Kometa jí však aktivní hrou tuto roli maximálně narušovala. Doplatila nicméně na hrubku v rozehrávce, kterou potrestal Navrátil přesnou střelou pod víko a snížením na rozdíl jednoho gólu.

Závěr se odehrál zcela v režii Hanáků. Nejprve našel Krejčí v ideální pozici Bambulu, který vymetl šibenici Tomkovy branky, o dvě minuty později se podruhé v zápase prosadil Navrátil, dokonale zmrazil Brňany a trefil tři nesmírně cenné body pro svůj tým.

Dohrávka 45. kola hokejové extraligy:

HC Kometa Brno - HC Olomouc 2:3 (0:0, 2:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 33. T. Šoustal (Tansey, Fajmon), 40. A. Zbořil (Mueller, P. Holík) - 46. Navrátil (Kunc), 55. Bambula (Krejčí, Kunc), 57. Navrátil (Kolouch). Rozhodčí: Hejduk, Šindel - Gerát, Lederer. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 5635.

Brno: M. Tomek - Holland, Ďaloga, L. Doudera, Kučeřík, Fajmon, Tansey, Jan Sedláček - Mueller, Krištof, Vincour - L. Horký, P. Holík, Zaťovič - T. Šoustal, A. Zbořil, Kollár - Šik, Rákos, Dočekal. Trenér: Kalous.

Olomouc: Konrád - T. Černý, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Škůrek, Řezníček, Rašner - Nahodil, Krejčí, Klimek - Bambula, J. Knotek, Kusko - V. Tomeček, Kolouch, Navrátil - Kunc, Lichanec, V. Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články