Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
51. Rally Český Krumlov

Kometa vyloupila liberecké Tygry. Dvěma brankami se blýskl Holík

Dvě branky Holíka a jedna přesná trefa Muellera rozhodly o vítězství brněnské Komety v Liberci. Severočeši dokázali už jen ve třetí třetině korigovat stav, když na konečných 2:3 snížil Filippi. 

Utkání Liberec - Kometa Brno
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Do utkání vstoupil aktivněji domácí Liberec a v první šanci se objevil Rosandič, před Čiliakem ale netrefil ideálně kotouč. Na opačné straně zase nebezpečně pálil Zaťovič, Kváča byl připraven. Poté byli za rozmíšku před Čiliakovou brankou současně vyloučeni Kučeřík a Jelínek a Brno šlo při hře ve čtyřech do vedení. Mueller hezky uvolnil Holíka a ten bekhendovou kličkou otevřel skóre.

Bílí Tygři se snažili o okamžitou odpověď a dobré šance měli Derner a Faško-Rudáš, Čiliak ale výborně zasáhl. V 16. minutě už se ale Liberečtí dočkali vyrovnávací trefy. Najman hledal přihrávkou před brankou volného Rychlovského, puk se ale šťastným odrazem od brusle jednoho z bránících hráčů odrazil až za Čiliakova záda. V závěru první třetiny mohl znovu Najman poslat domácí dokonce do vedení, Čiliak ale tentokrát výborně zasáhl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Kometa Brno

Druhou část začala lépe Kometa, která si zahrála také první přesilovku v zápase. V ní předvedla osvědčenou souhru první formace a po přihrávkách Holíka se Zaťovičem poslal hosty do vedení trefou do odkryté branky Mueller. Severočeši mohli okamžitě odpovědět Zacharem, Čiliak ale jeho střelu i dorážku výborně vyrazil. A tak udeřilo znovu Brno. Po zmatcích v domácí defenzivě zvýšil v polovině utkání na rozdíl dvou branek druhým gólem v zápase Holík.

Liberečtí hráli poté v početní výhodě, nesehráli ji ale vůbec dobře a Čiliaka prakticky neohrozili. Až po jejím skončení předvedl hezký průnik Šmíd, brankář Komety byl ale opět na místě. V závěru druhé třetiny mu navíc po střele Rychlovského pomohla horní tyč.

Liberec pokračoval v aktivitě také ve třetí třetině a ve 48. minutě se dočkal kontaktní branky. V přesilové hře propálil Čiliaka dělovkou pod horní tyč Filippi. Bílým Tygrům vnesl vstřelený gól další energii a rázem jich byl plný led. Dobrou šanci měl Melancon, Čiliak ale s vypětím všech sil branku uhájil. Blízko vyrovnání byl Zachar, brněnskému brankáři ale podruhé v utkání pomohla horní tyč. V závěru třetího dějství sáhli domácí ke hře bez brankáře a vytvořili si obrovský tlak, vyrovnat už ale nedokázali.

Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 16. A. Najman (P. Jelínek), 48. Filippi (Šmíd) - 9. P. Holík (Mueller, Ďaloga), 26. Mueller (Zaťovič, P. Holík), 29. P. Holík (Ďaloga). Rozhodčí: Pešina, Hradil - Hlavatý, Zíka. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 4435.

Liberec: Kváča - Štibingr, Šmíd, Melancon, Rosandič, M. Ivan, Derner, Aubrecht - Faško-Rudáš, Filippi, Birner - Zachar, Klepiš, Ordoš - A. Najman, P. Jelínek, Rychlovský - Klapka, J. Šír, J. Vlach. Trenér: P. Augusta.

Brno: Čiliak - Doudera, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Fajmon, Tansey, Jan Sedláček - Mueller, P. Holík, Zaťovič - L. Horký, A. Zbořil, Vincour - T. Šoustal, Kollár, R. Pavlík - Šik, Rákos, Dočekal. Trenér: Kalous.

Patrik Augusta (Liberec): "Odehráli jsme dobré utkání a myslím si, že jsme byli i lepším týmem. Bohužel jsme ale nedokázali využít naše šance a Kometa zkrátka dala o gól víc. Porážka nás mrzí, do dalšího zápasu ale půjdeme opět s jasným cílem vyhrát."

Jiří Kalous (Brno): "Pro nás jsou to nesmírně důležité body, protože jsme si zajistili účast v předkole. Musím tým pochválit za výkon, a i když jsme byli ve třetí třetině hodně pod tlakem, tak tentokrát při nás stálo trochu štěstí. Zápas jsme zvládli vítězně a jsme za to moc rádi."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články