Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Kladno s Jágrem v sestavě vyhrálo v přípravě nad Jihlavou 3:1

Hokejisté extraligového nováčka Kladna vyhráli v úvodním testu na novou sezonu v Příbrami nad prvoligovou Jihlavou 3:1. V sestavě Rytířů nechyběl jejich devětačtyřicetiletý hrající majitel Jaromír Jágr, který na rozdíl od loňska zasáhl už do prvního přípravného duelu.

Dva prvoligové týmy uspěly proti soupeřům z nejvyšší soutěže. Slavia zdolala v derby Spartu 5:2 a Kolín zvítězil nad Hradcem Králové 2:1. V duelech extraligových celků Plzeň porazila po obratu České Budějovice 5:3, Pardubice vyhrály nad Olomoucí 3:1 a Karlovy Vary zdolaly Litvínov 5:3.

Kladno kvůli rekonstrukci stadionu bude hrát sezonu v azylu a v Příbrami představilo v sestavě vedle Jágra také kapitána Tomáše Plekance a pět ze šesti zámořských posil  brankáře Landona Bowa, obránce Jakea Dotchina, Codyho Donagheyho a útočníky Daniela Ciampiniho a Dannyho Krista. V defenzivě testovalo také Nora Hakona Nielsena.

V repríze finále první ligy z minulé sezony, v kterém se bojovalo o extraligu, vedlo nad Duklou po 34 sekundách díky brance Vítězslava Bílka. V 16. minutě zvýšil náskok Matyáš Filip. Rychle sice snížil Tomáš Havránek, ale v čase 48:08 potvrdil vítězství Rytířů Ondřej Machala.

Pardubice získaly v první třetině dvoubrankový náskok díky gólům Pavola Stetky a Ondřeje Romana. V polovině utkání sice snížil Petr Kolouch, ale za 124 sekund pečetil výhru Daniel Herčík. Týmy si vyzkoušely dodatečně i prodloužení a v čase 63:28 ho ukončil pardubický David Cienciala.

Sparta z tradičních opor nasadila jen obránce Adama Poláška a po bezbrankovém úvodním dějství prohrávala po druhé části 1:3. Na gól Robina Všetečky ještě odpověděl Jan Kern, ale potom se prosadili Michal Poletín s Danielem Kružíkem. V závěrečné třetině se prosadili Jaroslav Brož i opět Kružík a bylo to už 5:1. Výsledek zkorigoval Polášek.

Hradec Králové proti Kolínu, s kterým spolupracuje, nechal odpočívat také téměř všechny opory a od 17. minuty prohrával po gólu Dominika Sklenáře. Vteřinu před druhou pauzou sice vyrovnal v početní převaze Jaroslav Kašpar, ale v 55. minutě rozhodl o výhře domácích David Šafránek.

České Budějovice se v Plzni představily bez útočníka Milana Gulaše, jenž strávil v dresu Indiánů minulé čtyři sezony a v posledních třech byl jejich kapitánem. Motor dostal do vedení v přesilové hře Martin Beránek a po vyrovnání Petra Kodýtka poslali Jihočechy do dvoubrankového náskoku ještě v úvodní části Tomáš Chlubna a opět Beránek.

V polovině utkání zahájil obrat z trestného střelení švédský útočník Ludwig Blomstrand a v závěrečné třetině jej dovršili Jan Slanina s Janem Schleissem, který proměnil početní výhodu. Výsledek uzavřel při power-play do prázdné branky Martin Lang.

Karlovy Vary sice s Litvínovem rychle prohrávaly, když využil přesilovou hru Andrej Kudrna, ale v 8. minutě vyrovnal bek Patrik Parkkonen. Osmadvacetiletý Fin, který v minulé sezoně působil v nižší zámořské ECHL v celku Wichita Thunder, je od začátku minulého týdne v Energii na měsíční zkoušce.

Vzápětí otočil stav Ondřej Beránek, ve 23. minutě zvýšil v početní výhodě Jakub Flek a Jiří Černoch s Otakarem Šikem zařídili domácím už čtyřbrankový náskok. Litvínovu se podařilo snížit 39 sekund před koncem druhé třetiny díky osmnáctiletému slovenskému bekovi Tomu Danielčákovi a v 50. minutě ještě zkorigoval na 3:5 Matúš Sukeľ.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články